Verkkouutiset

”Poliitikot elävät omassa Suomi-maailmassaan” – Slush-vaikuttajat HS:lle

Kasvuyritystapahtuma Slushia kasvattaneelle kaksikolle ei Helsingin Sanomien mukaan riitä suomalaispoliitikkojen pintapuolinen hymistely kivasta startup-pöhinästä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yksittäiset henkilöt pystyvät teknologia-alalla luomaan pääomasijoitusyhtiö Inventuren osakkaan Ilkka Kivimäen mukaan ihan järjettömät määrät lisäarvoa ja yhteistä hyvää.

– Tätä ei pidä pelätä. Olisi kaikkien suomalaisten kannalta loistavaa, että maailman kovimmat osaajat haluaisivat tänne, hän toteaa Helsingin Sanomille.

Sarjayrittäjä Kivimäki on johtanut Slushin hallitusta vuodesta 2012. Hän on myös pääomasijoitusyhtiö Inventuren osakas.

Ruoanvälitysyhtiö Woltin toimitusjohtaja Mikko Kuusta puolestaan ärsyttää ulkomaalaisten työntekijöiden palkkaamisen vaikeus.

– Jos otan esimerkiksi harjoittelijan keväällä töihin ja kesän lopuksi haluan vakinaistaa hänet, prosessi pitää aloittaa 3–4 kuukautta ennen kuin päätös palkkaamisesta edes tehdään. Tai sitten kaveri pitää lähettää kotimaahansa ja odotella kuukausia, jotta luvat ovat kunnossa.

Kuusi toimi Slushin toimitusjohtajana vuosina 2011–2015 ja vaikuttaa yhä tapahtuman hallituksessa. Kivimäki taas on johtanut Slushin hallitusta vuodesta 2012.

Slush-miehille ei riitä suomalaispoliitikkojen pintapuolinen hymistely startup-pöhinästä.

– Jengi suhtautuu tähän positiivisesti pääministeriä myöten, mutta päättäjien joukosta puuttuu se, joka sanoo, että nyt tehdään näin, Kivimäki sanoo.

Kuusen mukaan pahimpia iskuja Suomen menestykselle on ollut sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus, jota on vatvottu vaalikaudesta toiseen.

– Käytämme hillittömästi aikaa siihen, että mietimme, kuka nämä palvelut tuottaa. Loppujen lopuksi tämä ei vie Suomea eteenpäin, kuten ei myöskään se, saako keskiolutta myydä kaupoissa, hän toteaa.

Hänen mukaansa poliitikot elävät omassa Suomi-maailmassaan.

Kilpailukykysopimusta kaksikko ei halua HS:n mukaan edes kommentoida.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)