Verkkouutiset

EK: Nyt lisää panostusta kansainvälistyville pk-yrityksille

EK:n tuoreen pk-johtajan Jyrki Hollménin mielestä nyt on aika tehdä lisäpanostuksia pienten ja keskisuurten yritysten kansainvälistymiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hollmén kertoo tiedotteessaan pitävänsä kannatettavana ulkoministeriön alivaltiosihteerin Matti Anttosen avausta, jonka mukaan tulevan hallituksen tulisi osoittaa pk-yritysten kansainvälistymiseen merkittäviä lisäsatsauksia. Anttonen on puhunut asiasta Ylen radiouutisissa torstaina.

– Pk-yritysten osuus Suomen kokonaisviennistä on esimerkiksi Ruotsiin verrattuna huolestuttavan matalalla tasolla ja kansantaloutemme siksi hyvin haavoittuva. Vienti on liikaa yksittäisten yritysten ja toimialojen varassa, Hollmén varoittaa.

Vientiyritysten lukumäärä on Hollménin mukaan kasvanut vuodesta 2008 noin 3 000:lla. Uudistuneen Finpron ja koko Team Finland -verkoston pitää vastata kasvavaan kysyntään yhä niukkenevilla resursseilla.

– Nyt on välttämätöntä, että pk-yritysten kansainvälistymiseen osoitetaan sellaiset julkiset panostukset, että ne ovat vertailukelpoisia kilpailijamaiden vastaaviin ohjelmiin, resursseihin ja asiantuntemukseen nähden. Yhtä tärkeää on, että rakenteet saadaan toimiviksi ja päällekkäisyydet purettua, Hollmén vaatii.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)