Verkkouutiset

Pankkiekonomisti: Hallituksen rakennepaketti ehdottoman välttämätön

Hallituksen rakennepoliittisesta ohjelmasta on Suomen Handelsbankenin pääekonomistin Tiina Heleniuksen mielestä ilman muuta hyötyä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Se on ehdottoman välttämätön, Helenius arvioi Handelsbankenin talousennusteen tiedotustilaisuudessa Helsingissä keskiviikkona.

Hänen mukaansa Suomi ei kerta kaikkiaan muuten ole houkutteleva, dynaaminen talous, jolla on vahva teollinen selkäranka.

– Ja sen pitäisi olla meidän tavoite jatkossakin, hän painotti.

Tärkeintä rakennepaketissa on Heleniuksen mielestä työllisasteen saaminen nousuun. Työikäisen väestön työhön osallistumisasteen nostamiseksi pitäisi hänen mukaansa käyttää kaikki mahdollisuudet.

Esimerkiksi investointien kysyntää vauhdittava yhteisöveroalennus ei riitä, vaan sen rinnalle tarvitaan työn tarjontaa tukevia toimenpiteitä.

Jos me houkuttelemme investointeja, mutta meillä ei ole riittävästi saatavilla työvoimaa, niin työn hinta nousee Heleniuksen mukaan liian nopeasti ja seuraavassa suhdannenousussa tulee katto vastaan.

– Tää on minusta semmoinen tärkeä aspekti, hän sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)