Verkkouutiset

Finnvera: Pankit suuntaavat vientirahoitustaan suuryrityksille – pk-sektorilla vaikeampaa

Suomessa pienten ja keskisuurten yritysten vientikauppojen rahoitus on Finnveran mukaan entistä vaikeampaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pankit suuntaavat viennin rahoituspalveluita itselleen kannattavampiin kohteisiin, joita Finnveran mukaan käytännössä ovat suuryritykset ja niiden suurehkot kaupat.

Finnveran näkemyksen mukaan pk-rahoituskysyntä ei loppuvuonnakaan ole kovin korkealla tasolla. Tähän vaikuttavat vaisut talousnäkymät ja normaalia alempi investointitaso sekä omalta osaltaan myös pankkeja koskeva sääntely. Pk-yritysten rahoitustarpeet kohdistuvat entistä enemmän käyttöpääomaan.

– Parin viime vuoden ja erityisesti tämän vuoden aikana valtio on parantanut julkisen rahoituksen mahdollisuuksia Finnveran osalta merkittävästi. Voimme tehtyjen laki- ja sitoumusmuutosten myötä lisätä riskinottoamme sekä pk-rahoituksessa että viennin rahoituksessa, kertoo toimitusjohtaja Pauli Heikkilä Finnveran tulostiedotteessa.

Finnvera-konsernin tammi–syyskuun tulos parani vuodentakaisesta 8 prosenttia 76 miljoonaan euroon.

Tammi–syyskuussa pk-yrityksille annettujen laina- ja takaustarjousten euromäärä oli Finnveran mukaan hieman viime vuoden vastaavaa jaksoa korkeammalla tasolla.

Tarjouksista suuri osa liittyi käyttöpääomaan tai aiemmin myönnettyjen rahoitusten uudelleenjärjestelyihin. Vientikauppojen rahoitukseen annettujen tarjousten määrä oli kuitenkin vajaan kolmanneksen vuodentakaista suurempi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)