Verkkouutiset

Finanssialan Keskusliitosta ehdotetaan lobbarirekisterin perustamista

Finanssialan Keskusliiton viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tuomo Yli-Huttulan mielestä suomalaisesta lobbaamisesta voitaisiin tehdä entistä avoimempaa ja ymmärrettävämpää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tuomo Yli-Huttula ehdottaa lobbarirekisterin perustamista Suomeen edunvalvontatyötä tekeville.

– Yhtenä vaihtoehtona olisi, että eduskunta ylläpitäisi rekisteriä, johon lobbausta tekevien järjestöjen, yhteisöjen ja yritysten pitäisi ilmoittautua. Tahot ilmoittaisivat rekisteriin myös niiden lobbausta tekevät henkilöt, Yli-Huttula kirjoittaa kolumnissaan Finanssialan Keskusliiton verkkosivuilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän muistuttaa, että ProCom – Viestinnän Ammattilaiset ry jo ylläpitää vapaaehtoista lobbarirekisteriä omille jäsenilleen. Rekisterissä on yli 40 henkilöä.

Yli-Huttulan mielestä myös EU-tasolla pakollinen lobbarirekisteri olisi tarpeen. EU-komissio ylläpitää tällä hetkellä vapaaehtoisuuteen perustuvaa avoimuusrekisteriä, jossa myös Finanssialan Keskusliitto on mukana.

– Tänä päivänä yksikään uskottava ja varteenotettava EU:ssa edunvalvontatyötä tekevä taho ei voi olla kuulumatta avoimuusrekisteriin, Yli-Huttula kertoo.

Lisäksi lobbausta harjoittavien pitäisi hänen mielestään esiintyä julkisessa keskustelussa avoimesti omilla nimillään ja kasvoillaan.

– Erityisesti poliittisesti kiistanalaisissa asioissa jotkut tahot herkästi piiloutuvat esimerkiksi konsulttifirmojen taakse, jolloin eri intressipiirien tavoitteet eivät tule julkisuudessa esille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)