Verkkouutiset

Fazerin luottamushenkilöt vetoavat irtisanomiskierteen lopettamiseksi

Fazer-konsernin työntekijöitä edustavat Elintarviketyöläisten liitto SEL:n luottamushenkilöt vetoavat yrityksen johtoon jatkuvan henkilöstön irtisanomisiin johtavien yhteistoimintaneuvotteluiden kierteen lopettamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Me tarvitsemme työrauhaa. Jatkuva epävarmuus tulevaisuudesta heikentää koko työyhteisön työhyvinvointia ja työssä jaksamista sekä laskee pitkällä aikavälillä työn tuottavuutta, Fazer-konsernin työntekijöitä edustavat SEL:n luottamushenkilöt kirjoittavat Fazerin johdolle toimitetussa avoimessa kirjeessään.

Parhaillaan Fazer käy yt-neuvotteluita Vantaan leipomossa, josta ollaan irtisanomassa 45 ihmistä. Yt-neuvottelut ovat käynnissä myös kolmen lähileipomon lakkauttamiseksi Loimaan Prismassa, Länsikeskuksen Prismassa Turussa ja Zeppelinin Prismassa Oulussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Lähileipomoissa irtisanomisuhan alla on yhdeksän ihmistä. Aikaisempien yt-päätösten perusteella tänä vuonna toimintansa lopettavat Fazerin Hyvinkään ja Ulvilan leipomot sekä Raision Myllyn Prisman lähileipomo.

Työntekijöiden irtisanomisten sijaan luottamushenkilöt vaativat Fazeria käyttämään muita keinoja, kuten henkilöstön lomauttamista ja kouluttamista.

– Mikäli irtisanomisia kuitenkin tehdään, ne on tehtävä nykyistä inhimillisemmin niin, että niin sanotut vapaaehtoiset lähtijät ja putkeen pääsijät huomioidaan, luottamushenkilöt kirjoittavat.

Luottamushenkilöt vaativat Fazeria toimimaan omien arvojensa mukaisesti vastuullisena yrityksenä ja työnantajana, joka valmistaa Suomessa myytävät tuotteensa Suomessa kunnon työehdoilla työntekijöillä, jotka maksavat veronsa Suomeen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)