Verkkouutiset

Suomi alkaa ensi vuonna luovuttaa verotustietoja USA:han

Suomi on keskiviikkona allekirjoittanut verotustietojen vaihtoa koskevan FATCA-sopimuksen Yhdysvaltojen kanssa, kerrotaan valtiovarainministeriöstä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Nyt allekirjoitettavaa FATCA-sopimusta voidaan pitää askeleena kohti automaattista pääomatuloja ja varallisuutta koskevaa maailmanlaajuista tietojenvaihtoa, valtiovarainministeriön tiedotteessa kerrotaan.

Tietojenvaihto USA:n kanssa alkaa vuonna 2015, ja se koskee tietoja kuluvan vuoden alusta lukien.

Suomalaiset rahoituslaitokset joutuvat myös selvittämään yhdysvaltalaisten asiakkaittensa välittömät sekä osittain välilliset omistukset. Verohallinto toimittaa tiedot edelleen USA:n verohallinnolle.

Suomi puolestaan saa yhdysvaltalaisista rahoituslaitoksista vuosittain Suomessa asuvien tilinhaltijoiden tietoja.

Valtiovarainministeriön mukaan FATCA-sopimuksen on USA:n kanssa tehnyt jo yli 20 valtiota, esimerkiksi Iso-Britannia, Saksa, Ranska, Espanja, Italia, Tanska ja Norja.

Lisäksi taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestössä OECD:ssä on hyväksytty FATCA-sopimukseen perustuva CRS-malli automaattisesta tietojenvaihdosta.

Suomen on valtiovarainministeriön mukaan tarkoitus olla ensimmäisten valtioiden joukossa, jotka ottavat CRS-mallin käyttöön. Myös Euroopan komissio on tehnyt ehdotuksen vastaavasta pakollisesta ja automaattisesta tietojenvaihdosta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)