Teollisuuden alasajoa johtaa Malta, kannoillaan Suomi ja Romania

Suomen teollisuuden tuotanto supistui tammikuussa sellaista vauhtia, että koko EU-alueella maamme on kolmen heikoimmin menestyneen joukossa.

  • LKS 20120202 Pakkanen lisää sähkönkulutusta, kuvassa Helsingin Energian Hanasaaren voimalaitoksen tupruttava savupiippu Helsingissä torstaina 2. helmikuuta 2012. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

    Suomen teollisuuden tuotanto väheni tammikuussa 1,9 prosenttia vuodentakaisesta.

    ()

Teollisuustuotanto kasvoi Euroopan tilastotoimiston Eurostatin mukaan euroalueella tammikuussa vuodentakaisesta 2,8 prosenttia ja joulukuusta 2,1 prosenttia.

Koko EU-alueella kasvu oli vuodentakaisesta 2,5 prosenttia ja joulukuussa 1,7 prosenttia.

Nopeimmin teollisuustuotanto kasvoi tammikuussa Irlannissa, missä kasvua oli edellisestä kuukaudesta 12,7 prosenttia ja vuodentakaisesta peräti 42,7 prosenttia.

Suomen tärkeinä vertailumaina pidetyt Ruotsi ja Saksa menestyivät myös hyvin. Ruotsissa teollisuuden tuotanto kasvoi joulukuusta 1,3 prosenttia ja vuodentakaisesta 5,1 prosenttia. Saksassa luvut olivat 2,9 ja 2 prosenttia.

Sen sijaan Suomen teollisuustuotanto on supistunut sellaista vauhtia, että Suomi on kolmen heikoimmin menestyneen maan joukossa koko Euroopan unionin alueella.

Joulukuusta tammikuuhun Suomen teollisuuden tuotanto väheni 2,1 prosenttia ja vuodentakaisesta 1,9 prosenttia.

Pahnan pohjimmaisena oli Malta, jonka teollisuustuotanto väheni tammikuussa 5 prosenttia joulukuusta ja 8,9 prosenttia vuodentakaisesta. Romanian teollisuustuotanto puolestaan väheni joulukuusta 2,3 prosenttia ja vuodentakaisesta 1,7 prosenttia.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.