Verkkouutiset

Yritykset ulkoistavat taloushallintoaan vauhdilla

Deloitten tekemän pohjoismaisen tutkimuksen mukaan yhä suurempi osa yrityksistä ulkoistaa taloushallintonsa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkoistussopimusten määrä on lähes nelinkertaistunut viidessä vuodessa ja suuntaus näyttää jatkuvan. Vuodesta 2010 taloushallinnon ulkoistussopimusten määrä on kasvanut lähes 400 prosenttia Pohjoismaissa.

– Yritykset ulkoistavat taloushallinnon tehtäviään, kuten osto- ja myyntilaskutusta sekä kirjanpitoa yhä useammin. Nämä prosessit ovat jo osittain standardoituja, minkä vuoksi ne voidaan usein toimittaa tehokkaammin ja halvemmalla talon ulkopuolelta, sanoo ulkoistamisen asiantuntija Markus Kaihoniemi Deloittelta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Suuret globaalit palveluntarjoajat näyttävät valtaavan myös pohjoismaiset taloushallinnon ulkoistusmarkkinat. Ulkoistamistrendi saattaa saada tulevaisuudessa vielä lisävauhtia uudesta teknologiasta.

– Kehitys, jota olemme nähneet esimerkiksi autoteollisuudessa, tulee nyt myös toimistojen arkeen, kun robotiikka ja teknologia korvaavat manuaalisia työvaiheita ja prosesseja. Robotit tekevät vähemmän virheitä ja ovat ihmistä paljon nopeampia. Tulevaisuudessa toimistotyöntekijät eivät siis syötäkään laskuja järjestelmään itse, vaan valvovat tietokoneiden tekemää työtä, visioi Kaihoniemi.

Haastatelluista yrityksistä 22 prosenttia ei ole tällä hetkellä ulkoistanut taloushallintoaan, mutta kertoo suunnittelevansa ulkoistusta tulevaisuudessa. Samalla 71 prosenttia taloushallintoaan jo ulkoistaneista yhtiöistä kertoo aikovansa tutkia uusia ulkoistusmahdollisuuksia sekä laajentamalla nykyisiä taloushallinnon ulkoistuksiaan että harkitsemalla myös muiden tukitoimintojen kuten henkilöstöhallinnon, asiakaspalvelun ja hankintojen ulkoistamista.

Deloitten tuore taloushallinnon ulkoistustutkimus perustuu 45 yrityksen haastatteluun Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)