Verkkouutiset

Brittivaroitus: Ruokatuontia EU:sta uhkaa 22 prosentin tullimaksu

Britannian hallitus ei ole sulkenut pois mahdollisia EU-maksuja unionista eroamisen jälkeen, jotta maan ei tarvitsisi täysin luopua yhteismarkkinoista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannian entinen varapääministeri Nick Clegg on varoittanut Financial Timesin mukaan, että ruokatuontia EU:sta uhkaavat keskimäärin 22 prosentin tullitariffit, jos Britannia ei EU-eron jälkeen jatka yhteismarkkinoilla tai saa solmittua kahdenvälistä kauppasopimusta.

Hänen mukaansa jyrkkä ero EU:sta johtaisi elintarvikkeiden hintojen nousuun sekä tullimaksujen, tullitarkastuksen ja työvoimapulan aiheuttamaan kolminkertaiseen vahinkoon.

FT:n mukaan Britannian hallituksessa keskustellaan parhaillaan suunnitelmista, joiden mukaan maa maksaisi EU:sta eroamisen jälkeen miljardeja EU-budjettiin.

Maksuilla turvattaisiin Lontoon Cityn ja muiden tärkeinä pidettyjen sektoreiden pääsy unionin yhteismarkkinoille.

Lehden nimettömien tietolähteiden mukaan pääministeri Theresa May ei ole sulkenut pois EU-maksuja tulevaisuudessa, jotta tärkeiden sektoreiden pääsy yhteismarkkinoille turvattaisiin. Eniten asiasta hyötyisi Britannian rahoitussektori.

Esimerkiksi viime perjantain May vakuutti japanilaiselle autonvalmistajalle Nissanille, että yhtiön Sunderlandissa sijaitsevan tehtaan kaupankäynnin edellytykset eivät muutu Britannian EU-eron jälkeen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)