Verkkouutiset

”Tuhansien miljardien tuottopotentiaali” – mutta big dataa pitäisi osata hyödyntää

Vain alle kolmannes yritysjohtajista käytti kansainvälisen kyselyn mukaan big dataa ennakoivaan analytiikkaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Big datalla tarkoitetaan suurten tietomassojen keräämistä ja käyttöä tietotekniikan avulla.

– Teollisella internetillä on tuhansien miljardien tuottopotentiaali niin uusissa palveluissa kuin liiketoiminnan kasvussa ylipäätään, kertoo Juha Turunen, konsultointiyhtiö Accenturen teollisen internetin ratkaisuista Suomessa vastaava johtaja.

Tuloksia saadakseen teollisuusyritysten olisi Turusen mukaan kuitenkin pystyttävä hyödyntämään louhimiaan tietoja asiakkaistaan ja asiakkaidensa teollisuustuotteiden käytöstä.

Accenture ja monialayritys Genral Electric ovat kyselleet yritysjohtajilta seitsemässä eri maassa big datan hyödyntämisestä.

Vain 29 prosenttia kyselyyn vastanneista 250 johtajasta käyttää big dataa ennakoivaan analytiikkaan tai liiketoiminnan optimointiin.

Kuitenkin 66 prosenttia kyselyyn vastanneista uskoo yrityksensä voivan menettää markkina-asemansa kolmen vuoden kuluessa laiminlyömällä big datan käyttöönoton.

Peräti 93 prosenttia arvioi markkinoiden uusien tulokkaiden jo käyttävän big dataa erottautumiseen ja 88 prosenttia totesi big data -analytiikan olevan ensiarvoisen tärkeää yritykselleen.

36 prosenttia johtajista sanoi, että tietojen siiloutuminen eri yksikköjen tietojärjestelmiin estää tietojen keräämisen ja yhdistelyn. 29 prosenttia sanoi, että hajallaan olevan tiedon yhdistäminen ja näin muodostetun tietovarannon käyttäminen on vaikeaa. Myös tietoturva nähtiin merkittävänä haasteena.

Kysely tehtiin Kiinassa, Ranskassa, Saksassa, Intiassa, Etelä-Afrikassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)