Verkkouutiset

Uudet yrityslainat rojahtivat lähes kolmanneksen marraskuussa – myös asuntolainat laskussa

Asuntolainakannan kasvuvauhti hidastui Suomen Pankin mukaan viime vuoden loppua kohden, ja uusia yrityslainoja nostettiin marraskuussa selvästi vuodentakaista vähemmän.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asuntolainakannan vuosikasvu oli marraskuussa 1,6 prosenttia, kun se samaan aikaan vuotta aiemmin oli 2,6 prosenttia. Suomen Pankista kuitenkin todetaan, että uusien asuntolainojen kysyntä hiipuu tyypillisesti loppuvuotta kohden.

Uusia asuntolainoja nostettiin marraskuussa 1,2 miljardia euroa. Tammi-marraskuussa uusia asuntolainoja nostettiin yhteensä 13,9 miljardia, mikä oli 0,3 miljardia vähemmän kuin vastaavaan aikaan vuotta aiemmin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Koko asuntolainakanta oli marraskuun lopussa 89,8 miljardia euroa, ja asuntolainojen keskikorko oli 1,45 prosenttia. Suomen Pankin laskema keskimääräinen asuntolainamarginaali oli 1,45 prosenttia marraskuun lopussa, kun se vielä viime vuoden alussa oli 1,56 prosenttia.

Kotitalouksilla oli marraskuun lopussa myös kulutusluottoja 13,6 miljardia euroa ja muita lainoja 15,6 miljardia euroa.

Kotitalouksien yhteenlaskettu talletuskanta oli marraskuun lopussa 80,4 miljardia euroa. Talletusten keskikorko oli 0,38 prosenttia.

Yrityslainoja lähes kolmannes aiempaa vähemmän

Uusia yrityslainoja nostettiin marraskuussa 1,8 miljardia euroa, mikä oli peräti 0,8 miljardia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Uusien yrityslainojen keskikorko laski lokakuusta 2,35 prosenttiin.

Yrityksille myönnettyjen euromääräisten lainojen kanta oli marraskuun lopussa 67,9 miljardia euroa, mistä asuntoyhteisöille myönnettyjä lainoja oli 21 miljardia euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)