Verkkouutiset

Reseptilääkkeiden hintakilpailu toimii Apteekkariliiton mukaan odotetusti

Suomen Apteekkariliiton mukaan yli 1 500 lääkkeen hinta on jo halventunut tänä vuonna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yli 1 500 lääkepakkauksen hinta on Suomen Apteekkariliiton mukaa nyt halvempi kuin viime joulukuussa. Osa lääkkeistä halpeni jo vuodenvaihteessa ja osa eilen sunnuntaina.

Suomessa on kaupan noin 9 300 lääkepakkausta. Yli tuhannen pakkauksen hinta on laskenut liiton mukaan yli 1–10 euroa, ja 90 pakkauksen hinta yli 10 euroa. Liitto kertoo tiedotteessaan, että suurimmat hinnanlaskut ovat jopa satoja euroja.

Pääasiallisena syynä hintojen laskuun on liiton mukaan reseptilääkkeiden hintakilpailu, joka on yksi keino hallitusohjelmassa päätettyjen 150 miljoonan euron lääkekorvaussäästöjen tavoittelussa.

Vuodenvaihteessa rinnakkaistuontilääkkeet sisällytettiin lääkkeiden viitehintajärjestelmän piiriin ja epilepsialääkkeet tulivat mukaan apteekin lääkevaihtoon silloin, kun niitä määrätään muihin käyttöaiheisiin kuin epilepsiaan. Hintakilpailua edistettiin myös kaventamalla lääkevaihdon niin sanottua hintaputkea.

– Näyttäisi siltä, että valitut keinot toimivat niin kuin säästöjä valmisteltaessa arvioitiin, kertoo tiedotteessa lääkesäästöjen valmistelussa mukana ollut farmaseuttinen johtaja Vesa Kujala Suomen Apteekkariliitosta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)