Verkkouutiset

Kolme kertaa kestävämpi, neljä kertaa halvempi – läpimurto mullistaa akkutekniikan?

Stanfordin yliopiston tutkijat ovat kehittämässä uutta litium-akkua, joka saattaa mullistaa niin älypuhelinten, kuin sähköautojenkin käytön. Markkinoille on kuitenkin vielä jokunen vuosi matkaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Stanfordin yliopiston tutkijat ovat kehittäneet uuden litium-akkutekniikan, jonka luvataan muun muassa pidentävän älypuhelinten akunkeston kolminkertaiseksi ja mahdollistavan sähköautoille reippaasti nykyistä pidemmän kantaman, kertoo USA Today. Myös valmistuskustannusten uskotaan olevan jopa neljä kertaa nykyistä halvemmat.

Salaisuus on nanoteknologiassa, jonka avulla akku saadaan valmistettua puhtaasti litiumista. Perinteisissä litium-ioniakuissa käytetään litiumia ainoastaan osassa akkua. Täyslitiumakkua on pyritty kehittämään jo vuosikymmeniä sen tehokkuuden ja kevyen painon vuoksi.

Ratkaisu ei kuitenkaan ole vielä kaupallisesti kannattavalla tasolla. Professori Yi Cuin mukaan tekniikan saamisessa markkinoille menee vielä kolmesta viiteen vuotta.

Tutkijaryhmässä on mukana myös fysiikan Nobelin 1997 voittanut Steven Chu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)