Verkkouutiset

Venäjän Greenpeace HS:lle Rosatomista: Suomi joutuu riippuvaiseksi Venäjän ydinpolttoaineesta

Fennovoiman ydinvoimalahanke tekisi Suomen riippuvaiseksi venäläisestä ydinpolttoaineesta, arvioi Venäjän Greenpeacen energiaosastoa johtava Vladimir Tšuprov.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän Greenpeacen energiaosastoa johtavan Vladimir Tšuprovin mukaan Fennovoiman ydinvoimalahankkeen toteutuminen vahvistaisi Venäjän yksipuolista talousmallia, joka perustuu energiaan.

Hän pitää myös mahdollisena, että Venäjän talouden alamäki ja lännen sitä vastaan asettamat talouspakotteet saattavat vaarantaa hankkeen venäläisen rahoituksen ja johtaa viivästymisiin.

– Ylpeänä maana Suomen pitäisi kehittää omia uusiutuvia energianlähteitään sen sijaan, että se joutuu riippuvaiseksi naapurimaan ydinpolttoaineesta, Tšuprov sanoo Helsingin Sanomille.

Venäläinen valtionyhtiö Rosatom on Fennovoiman toinen omistaja ja laitostoimittaja. Sen omistusosuus voimalasta on 34 prosenttia.

Eduskunnan on määrä äänestää joulukuussa äänestää Pyhäjoelle rakennettavan ydinvoimalan luvasta.

Tšuprovin mukaan Venäjän nykyhallinnolle on tärkeää, että voimala saadaan toimitetuksi Suomeen.

– Pyhäjoen myötä Kreml pystyy näyttämään, että venäläinen teknologia on riittävän hyvää täyttämään länsimaiset standardit. Se on symbolisesti tärkeää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)