Verkkouutiset

”Ruotsin etumatka kurotaan kiinni” – Tässä Matti Vanhasen malli

Perheryritysten liiton toimitusjohtaja ja entinen pääministeri Matti Vanhanen haluaa jatkaa sisäisen devalvaation linjalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Matti Vanhasen mukaan Suomi aloitti kustannusjahdin, sisäisen devalvaation, kun tuposta sovittiin. Tätä linjaa, palkkajäädytystä, pitää hänen mukaansa jatkaa.

– Kaksi perättäistä ratkaisua kuroisi Ruotsin etumatkan kiinni, Vanhanen arvioi.

Hän huomautti, että Euroopassa ne maat, jotka ovat ottaneet sisäisen devalvaation käyttöön, ovat saaneet vientiään liikkeelle. Vanhasen mukaan sisäistä devalvaatiota tulee jatkaa niin pitkään, että työttömyys saadaan laskuun.

– Olen Juhana Vartiaisen (Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen johtaja) kanssa samaa mieltä, että maltillisia palkkaratkaisuja tehtäisiin niin kauan kuin työttömyys putoaa 5-6 prosentin tasolle.

Vanhanen puolusti Suomen osallistumista eurokriisin yhteiseen hoitamiseen. Sen sijaan Vanhanen varoitti Eurooppaa tuomasta lisäkustannuksia rahoitussektorille.

Vanhanen alusti elinkeinoministeriön järjestämässä Selkärankaseminaarissa. UPM:n toimitusjohtajan Jussi Pesonen kommentoi puheenvuoroa toteamalla, että kilpailukyky pitäisi nostaa agendan ykköseksi. Se jää hänen mukaan usein ympäristö- ja sosiaaliagendan varjoon.

Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto säesti Pesosta.

– Hoidetaan teollisuuden asiat kuntoon. Nyt hoidetaan niitä asioita, joiden kuvitellaan puhuttelevan eniten äänestäjiä, Aalto haastoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)