Verkkouutiset

HS: Espoo haluaa keskittää palvelut suuriin kaupunkikeskuksiin

Espoossa suunnitellaan säästökuuria, joka vaikuttaisi neuvoloihin, hammashoitoloihin ja muihin palveluihin, kertoo Helsingin Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Keskitettäisiin palvelut suuriin keskuksiin, joihin pääsee esteettä julkisilla kulkuneuvoilla, sanoo HS:n haastattelema Espoon perusturvajohtaja Juha Metsola.

Espoolaiset kulkisivat metronvarteen Espoonlahteen, Matinkylä–Olariin ja Tapiolaan tai kaupunkiradan kylkeen Leppävaaraan ja Espoon keskukseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Espoolaispoliitikot jatkavat maanantaina 25 miljoonan euron leikkauslistan työstämistä. Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä (kok.) ja valtapuolue kokoomus vetävät säästölinjaa.

HS:n mukaan poliittiset voimasuhteet ennakoivat, että kuuri on runnottavissa läpi enemmistön turvin.

Valtion vaatimuksen mukaan kuntien menoista on karsittava yhteensä kaksi miljardia euroa, minkä seurauksena Espoo suunnittelee supistuksia.

Kaikkia palveluita ei peruspalvelujohtaja Metson mukaan saisi kaikista keskuksista.

– Keskukset eivät olisi joka paikassa täyden palvelun ”ABC-asemia”. Jossain voisi olla vanhusten, jossain lasten ja jossain taas mielenterveyspalveluita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)