Ben Zyskowicz: Rasismi luo pohjaa radikalismille, josta Isis hyötyy

Kansanedustaja Ben Zyskowicz näkee ulkopuolisuuden yhtenä tekijänä terroristijärjestö Isiksen värväystoiminnalle.

  • LKS 20151107 Ben Zyskowicz eduskunnassa 7. marraskuuta 2015, jossa Kokoomuksen eduskuntaryhmä ja puoluevaltuusto kokoontui käsittelemään sote-kiistaa. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

    Ben Zyskowicz.

    ()

Ben Zyskowiczin (kok.) arvioi, että terroristijärjestö Isis pyrkii tarkoituksellisesti lisäämään Euroopassa islamin uskoon kohdistuvaa "vihaa, syrjintää ja pelkoa".

Maahanmuuttajien pääseminen osaksi eurooppalaisia yhteiskuntia vaikeutuu, mikä Zyskowiczin mielestä edistää osattomuutta ja ulkopuolisuutta. Se vuorostaan luo pohjaa Isiksen värväystoiminnalle.

– Täällä olevien islaminuskoisten ja heidän lastensa syrjintä, halveksunta ja heihin kohdistuva rasismi on paitsi tuomittavaa ja sivistymätöntä, niin se on myös tyhmää.

– Kun vaikeutetaan islaminuskoisten pääsemistä osaksi meidän yhteiskuntiimme, luodaan pohjaa sellaiselle ääriajattelulle, sellaiselle radikalismille, josta Isis hyötyy, Zyskowicz sanoo.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.