Verkkouutiset

Alexander Stubb Ylelle: Rasististen katupartioiden kieltämistä tutkitaan

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) sanoo Yle Uutisille, että hallitus aikoo selvittää vapaaehtoisten katupartioiden aseman oikeudellisia perusteita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Alexander Stubbin mukaan kansalaisten turvallisuudesta huolehtiminen ei voi tapahtua oman käden oikeudella.

– Kaikki rasistiset katupartiot on tuomittava ja kiellettävä. Meillä on viranomaiset, jotka pitävät huolen siitä, että vihapuhetta ei kerta kaikkiaan tässä maassa hyväksytä. Tässä asiasta vastaava sisäministeri Petteri Orpo (kok.) on ollut yksiselitteisen selkeä, kokoomusjohtaja sanoo.

Stubbin mukaan hallitus voi kieltää katupartiot. Hallitus aikoo kokoontua pohtimaan tähän liittyviä oikeudellisia kysymyksiä. Lainsäädäntö voi tulla asiassa vastaan, sillä Suomessa ilmaisun- ja kokoontumisvapaus kuuluu perusoikeuksiin.

Stubbin mielestä turvattomuuden tunnetta ei kuitenkaan pidä poistaa katupartioilla.

– Eniten huolestuttaa naisten asema. Avoimessa kansainvälisessä Suomessa vuonna 2016 näin ei voi tapahtua. Tässä on monta eri ulottuvuutta, jotka liittyvät tähän, mutta oikeutta ei saa ottaa omiin käsiin, hän sanoo.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan hallituksen näkemys katupartioista on yhtenäinen eli niitä ei kaduille kaivata.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)