Verkkouutiset

”Uskomaton tilanne” – keskustavaikuttaja vaatii puoluetta irtisanoutumaan sote-sopimuksista

Keskustavaikuttaja Risto Volanen syyttää puolueensa puheenjohtaja Juha Sipilää puolue-elinten päätösten sivuuttamisesta ja kuvailee tilannetta uskomattomaksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Risto Volanen tyrmää blogissaan hallituksen ja opposition sote-ratkaisun ja arvostelee Juha Sipilän toimia ratkaisun hyväksymisessä. Volanen toimi aikanaan pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) valtiosihteerinä.

”Puolueen johto sivuuttaa salaa kaikkien puolue-elinten päätökset kotikunta-maakunta mallista ja alkaa kannattaa kaikkein keskittävintä mallia viiteen miljoonapiiriin ja vahvaan kansalliseen ohjaukseen”, Risto Volanen kirjoittaa.

”Nyt ainakin Keskustassa ohi kaikkien demokraattisten elimien tehty neljän puoluejohtajan sopimus esittää, että nykyinen kuntien sosiaali- ja terveystoimi keskitettäisiin useita nykyisiä maakuntia ja jopa lähes sata kuntaa käsittävään viiteen alueeseen. Käytännössä tätä rakennetta seuraisi muu julkinen toiminta. Kun Keskustan ohjelma on ollut työ kuntien ja maakuntien puolesta, puheenjohtajien malli johtaisi tosiasialliseen kuntien ja maakuntien häviöön”.

Volanen vaatii keskustan puolue-elimiä olemaan yhtymättä Sipilän tekemään sopimukseen. Volanen ehdottaa, että lopullisesti asia käsiteltäisiin keskustan kesäkuun puoluekokouksessa.

”Keskustan kotikunta-maakunta malli oli myös osa puolueen kunnallisvaaliohjelmaa. Keskusta ei puolueena kestä sitä, että sanoutuu irti äänestäjille antamastaan lupauksesta. Myös seuraavien eduskuntavaalien kannalta olisi mahdoton tilanne, että puolue nyt tukisi Kataisen hallituksen kestämätöntä sote-sotkua ministeri Vapaavuoren radikalisoimassa suunnassa viiteen alueeseen”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)