Vihreät nuoret kiirehtii kieltämään rasistiset katupartiot

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNO vaatii hallitusta kieltämään rasististen katupartioiden toiminnan ennen kuin väkivallan uhka konkretisoituu.

  • LKS 20160117 Äärioikeistolaiset katupartiot ovat saaneet uuden vastavoiman Tampereella. Lauantai-iltana 16. tammikuuta 2016 ja sunnuntain vastaisena yönä ryhmä pelleasuihin pukeutuneita ihmisiä loikki ja lauloi keskikaupungilla. Pellepartio käytti nimeä Loldiers of Odin. HANDOUT LEHTIKUVA

    Katupartio kohtasi Tampereella pellepartion 16. tammikuuta.

    ()

ViNO huomauttaa, että Suomella on YK:n rotusyrjinnän vastaisen sopimuksen johdosta velvollisuus kieltää rasismia edistävät ja siihen yllyttävät järjestöt sekä muu organisoitu toiminta. Myös Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tuoreen linjauksen mukaan kokoontumisvapaus ei ulotu rasistiseen liikehdintään.

– Rasismi lisää pelon ilmapiiriä ja ääri-ilmiöitä. On käsittämätöntä, ettei hallitus ole sanonut katupartioille yksiselitteisesti ei kansainvälisten sitoumusten mukaisesti. Miksi kokoomuksen, perussuomalaisten ja keskustan puoluejohdot eivät ole jo ryhtyneet toimiin rasististen järjestöjen kieltämiseksi, ViNO:n puheenjohtajat Jaakko Mustakallio ja Saara Ilvessalo peräävät.

ViNO vaatii, että rasismi on tuomittava selväsanaisesti.

– Vihamieliset asenteet vesittävät maahan tulleiden kotoutumisen, he sanovat.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.