Verkkouutiset

Vihreät nuoret kiirehtii kieltämään rasistiset katupartiot

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNO vaatii hallitusta kieltämään rasististen katupartioiden toiminnan ennen kuin väkivallan uhka konkretisoituu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

ViNO huomauttaa, että Suomella on YK:n rotusyrjinnän vastaisen sopimuksen johdosta velvollisuus kieltää rasismia edistävät ja siihen yllyttävät järjestöt sekä muu organisoitu toiminta. Myös Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tuoreen linjauksen mukaan kokoontumisvapaus ei ulotu rasistiseen liikehdintään.

– Rasismi lisää pelon ilmapiiriä ja ääri-ilmiöitä. On käsittämätöntä, ettei hallitus ole sanonut katupartioille yksiselitteisesti ei kansainvälisten sitoumusten mukaisesti. Miksi kokoomuksen, perussuomalaisten ja keskustan puoluejohdot eivät ole jo ryhtyneet toimiin rasististen järjestöjen kieltämiseksi, ViNO:n puheenjohtajat Jaakko Mustakallio ja Saara Ilvessalo peräävät.

ViNO vaatii, että rasismi on tuomittava selväsanaisesti.

– Vihamieliset asenteet vesittävät maahan tulleiden kotoutumisen, he sanovat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)