Verkkouutiset

Vihreiden Niinistö: Rakenneuudistuksia, ei leikkauksia

Vihreiden puheenjohtaja, ympäristöministeri Ville Niinistön mielestä on tärkeää, että sovitussa rakenneuudistuspaketissa ei ole kyse vain säästöistä, vaan rakenteiden muuttamisesta palvelujen tehokkuuden parantamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Paketti sisältää hyviä uudistuksia, mutta myös vaikeita päätöksiä. Ne ovat kuitenkin välttämättömiä, jotta voimme turvata palvelut ja hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuuden, Ville Niinistö sanoi.

Hänen mukaansa vihreät onnistui torjumaan esimerkiksi opiskelijoiden tai lapsiperheiden asemaa heikentävät ”vakiomöröt”, kuten lukukausimaksut tai iltapäiväkerhotoiminnan supistamisen.

– Hallitus päätti selvittää mahdollisuuden siirtää toimeentulotuen maksatus Kelaan. Vähintään järjestetään kokeilu, jossa toimeentulotuen perusosan ja Kelan tuet saa yhdeltä tiskiltä ilman turhaa byrokratiaa. Siirto on Vihreiden pitkäaikainen tavoite. Se säästää rahaa ja turvaa ihmisille oikeudenmukaisemmat tuet. Samalla se vapauttaa sosiaalityöntekijöiden työaikaa paperihallinnosta ihmisten auttamiseen.

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto puolestaan kirjoittaa blogissaan, että työtulojen ja sosiaaliturvan yhteensovittamisessa otetaan vihdoin vihreiden ajamia edistysaskeleita.

– Jo kesällä sovitut suojaosat työttömyysrahaan ja asumistukeen parantavat työttömän mahdollisuutta ottaa vastaan lyhytaikaista työtä. Myös työttömyysturvan ennakkomaksu helpottaa epäsäännöllisten töiden vastaanottoa, kun työtulot eivät enää viivästytä työttömyystuen maksua, Alanko-Kahiluoto kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)