Verkkouutiset

Kokoomuksen Vikman: Ilmavoimien harjoituksiin ei tarvita Venäjän lupaa

Kansanedustaja Sofia Vikman (kok.) pitää kohua Suomen osallistumisesta Virossa järjestettävään ilmavoimien yhteisharjoitukseen keinotekoisena.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sofia Vikman huomauttaa, että Suomi on osallistunut lukuisiin kansainvälisiin harjoituksiin aiemminkin ja yhteisharjoituksia on pidetty tärkeänä osana puolustusvoimien toimintaa.

– Puolustusvoimat on harjoitellut Baltian suunnalla vuoden 2010 jälkeen parisenkymmentä kertaa. Kansainvälinen harjoitustoiminta on ilmavoimissa arkipäivää. Ei yhteisharjoituksiin osallistumiseen ole ennenkään katsottu Venäjän lupaa tarvittavan, ja toivottavasti niin ei ajatella nytkään, Vikman muistuttaa.

Hänen mukaansa kansainvälinen harjoitustoiminta on korvaamattoman tärkeä osa Suomen oman puolustuskyvyn ja turvallisuuden ylläpitämisessä ja kehittämisessä. Osallistumista harjoituksiin pitäisi puntaroida aina tätä taustaa vasten.

Vikmanin suhtautuu myönteisesti myös ilmavoimien tavoitteeseen osallistua tulevaisuudessa Red flag -harjoitukseen Yhdysvalloissa.

– Suomen kannattaa osallistua, jos vain resurssit sen mahdollistavat, Vikman sanoo.

Vikmanin mukaan kyse on resursseista ja Suomen uskottavan puolustuskyvyn ylläpitämisestä parhaalla mahdollisella tavalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)