Verkkouutiset

Paavo Väyrysen aloite euroeroäänestyksestä etenemässä eduskuntaan

Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen (kesk.) kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa on kerännyt 50 000 allekirjoitusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Paavo Väyrysen mukaan yhtenäisvaluuttaan siirtyminen ja etenkin laajan euroalueen muodostaminen on ollut virhe ja euroalueeseen kuulumisesta tulisi järjestää kansanäänestys.

Väyrynen ilmoittaa tiedotteessaan, että hänen asiasta tekemänsä kansalaisaloite on saanut kasaan 50 000 allekirjoitusta, jotka vaaditaan, että kansalaisaloite etenee eduskunnan käsiteltäväksi.

Väyrynen huomauttaa, että keräys jatkuu edelleen, koska osa allekirjoituksista saatetaan hylätä sen vuoksi, että jotkut ovat saattaneet allekirjoittaa sen kahteen kertaan.

Aloitteen on voinut allekirjoittaa sekä verkkosivun kautta että paperiversiona.

”Keräyksen jatkuminen ei viivästytä aloitteen saamista eduskuntakäsittelyyn, sillä Väestörekisterikeskus ehtii tarkistamaan allekirjoitukset vasta muutaman kuukauden kuluttua. Edellämme on kaksi muuta aloitetta, ja prosessi vie oman aikansa”, Väyrynen sanoo.

Väyrysen mukaan Euroopan komissio on ryhtynyt viemään eteenpäin viiden puheenjohtajan suunnitelmaa, jolla euroalueesta kehitetään velkaunionia ja liittovaltiota.

”Tälle kehitykselle on vaihtoehto, eroaminen euroalueesta”, hän toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)