Verkkouutiset

Paavo Väyrynen veti tukensa Sauli Niinistöltä

Keskustan europarlamentaarikko Paavo Väyrynen kertoo vetävänsä pois tukensa Sauli Niinistöltä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Oman Kansalaispuolueensa puheenjohtaja ja keskustan europarlamentaarikko Paavo Väyrynen kertoi puolitoista vuotta sitten kannattavansa Sauli Niinistön valintaa toiselle presidenttikaudelle. Väyrynen perusteli ratkaisuaan sillä, että Niinistö pitäisi Suomen ”sotilaallisesti liittoutumattomana, puolueettomana maana”.

– Seurasin tarkkaan eilisiä Kultaranta-keskusteluja. Niissä kävi ilmi kuinka määrätietoisesti Sauli Niinistö ajaa EU:n yhteisen puolustuksen kehittämistä ja Suomen osallistumista siihen. Julkisuudessa hän on aikaisemmin kannattanut jopa yhteisen armeijan luomista Euroopan unionille, Väyrynen kirjoittaa tuoreessa Uuden Suomen blogissaan.

Hänen mielestään Niinistön toimintaan liittyy perustuslaillinen ongelma, koska Eurooppa-politiikka kuuluisi valtioneuvoston ja pääministerin tehtäviin.

Väyrysen mukaan Euroopan unionin yhteinen puolustus johtaisi lopulta myös Suomen Nato-jäsenyyteen.

Hän toteaa blogissaan myös pitävänsä erikoisena sitä, että Niinistö on arvioinut perussuomalaisten tekemiä puoluekokousvalintoja ja niiden vaikutuksia hallituskelpoisuuteen.

– On outoa, että Sauli Niinistö tasavallan presidenttinä pyrkii estämään julkista keskustelua Suomen mahdollisesta eroamisesta EU:sta tai euroalueesta. Nämäkin kysymykset ovat sellaista Eurooppa-politiikkaa, joka kuuluu valtioneuvoston toimialaan, Väyrynen kirjoittaa.

– Kaiken viime aikoina tapahtuneen ja viimeksi Kultaranta-keskustelujen yhteydessä esille tulleen valossa minun on ilmoitettava, että en voi enää tukea Sauli Niinistön valintaa tasavallan presidentiksi, Väyrynen kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)