Verkkouutiset

Vapaavuori: Vihreiltä häikäilemätöntä Venäjä-kortin käyttöä

Pienen kansakunnan kannalta on elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren mukaan pidetty arvona sitä, että ulkopoliittisia kauhukuvia ja pelkotiloja ei maalailla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) mukaan oli täysin odotettua, että ydinvoimaloiden lupaesityksestä tulee lunta tupaan kaikista suunnista.

Vapaavuori pitää selvänä osa ihmisistä vastustaa lähtökohtaisesti kaikkia lupia, ja osa lähtökohtaisesti kannattaa kaikkia lupia.

Tilanne tekee mahdolliseksi kritiikin kaikista tulokulmista.

– Ymmärrän myös, että osa niistäkin jotka lähtökohtaisesti suhtautuvat myönteisesti ydinvoimaan, ovat huolissaan Fennovoiman omistuksesta.

Vapaavuori vakuuttaa, että harkinta on tehty vakaalla mielellä ja erittäin, pitkän perusteellisen valmistelun kautta.

– En katsonut mahdolliseksi päätyä mihinkään muuhun ratkaisuun. Tässä pitää pää kylmänä ja ymmärtää, että ydinenergia-asioista puhuttaessa ei voi politikoida, vaan pitää mennä ydinenergialain hengen mukaisesti ja tehdä energiamarkkinoiden kannalta järkeviä ratkaisuja, hän sanoo Verkkouutisille.

Täysin odotettua

Vapaavuori pitää vihreiden vastareaktiota täysin odotettuna.

– Ei ollut mitään yllättävää. Harmittaa, että vihreät syyllistyy ulkopoliittisen kortin häikäilemättömään käyttöön. Minusta heillä olisi ollut ihan riittävästi muitakin perusteita historiastaan, jossa he ovat hyvin johdonmukaisesti vastustaneet ydinvoimaa.

Pienen kansakunnan kannalta on Vapaavuoren mukaan joskus pidetty arvona sitä, että ulkopoliittisia kauhukuvia ja pelkotiloja ei maalailla.

– Siinä mielessä on vähän tylsää, että lähtevät halpamaisesti tälle tielle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)