Verkkouutiset

Neljän suuren tentti: Veropolitiikka erottaa pääministeriehdokkaita

Elinkeinoelämän Keskusliiton pääministeritentissä vain Alexander Stubb halusi tuloveronalennuksia kaikkiin tuloluokkiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EK:n vanhalla ylioppilastalolla järjestämä pääministeritentti osoitti, että neljän suuren puolueen puheenjohtajilla on erilaisia painotuksia veropolitiikassa.

Alexander Stubb on ainoa, joka tavoittelee tuloveronalennuksia kaikkiin tuloluokkiin.

– En lähtisi muuttamaa veroprofiiliamme nykyistä progressiivisemmaksi, Stubb sanoi ja huomautti verotuksen olevan kireää EU-maiden keskiarvoon nähden.

Juha Sipilä ei puolestaan uskaltanut luvata veronalennuksia nykyisessä taloustilanteessa. Hän olisi valmis sitoutumaan siihen, ettei bruttoveroaste nouse.

Perussuomalaisten Timo Soini ja SDP:n Antti Rinne olivat valmiita kiristämään suurituloisten veroja.

– Kyllä minulta voi ottaa enemmän, kuten päälle näkyy, Soini heitti.

Puoluejohtajilta kysyttiin myös, mistä olisivat valmiita luopumaan. Stubb olisi valmis perkaamaan yritystukien laajuutta, myös Sipilä oli valmis kajoamaan niihin. Soini olisi taas valmis kyseenalaistamaan hyvätuloisten lapsilisät.

Antti Rinne ei nimennyt yhtään asiaa vedoten siihen, että SDP:llä on oma säästölista tekeillä.

Tentissä myös selvisi, että Stubb, Sipilä ja Soini olisivat valmiita pidentämään työntekijöiden koeaikaa. Rinne puolestaan arvosteli EK:n esittämää työelämän joustolistaa yksipuoliseksi.

– Eihän tässä oteta toista osapuolta huomioon ollenkaan, Rinne ihmetteli.

Rinne ja Stubb kävivät debattia konsensuksesta, jota Rinne piti Suomen menestyksen kivijalkana. Stubb kaipasi konsensukselta tulosvastuuta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)