Keskustan puoluesihteeri: Ei presidentinvaaleja ilman Paavo Väyrystä

Kansalaispuolueen perustanut keskustan kunniapuheenjohtajan Paavo Väyrynen ilmoitti tänään tavoittelevansa presidenttiehdokkuutta.

  • LKS 20120122 Centre Party presidential candidate Paavo Väyrynen (L), Green Party presidential candidate Pekka Haavisto and National Coalition candidate Sauli Niinistö (R) followed the results at the Helsinki Music Hall of the first round of the Finnish Presidential elections on Sunday, 22nd January, 2012. Haavisto and Niinistö advanced to the second round of the elections, which are held on 5th Feb., 2012. LEHTIKUVA / PEKKA SAKKI

    Paavo Väyrynen (vas.), Pekka Haavisto ja Sauli Niinistö vuoden 2012 presidentinvaalien vaalivalvojaisissa.

    ()

Kyseessä on neljäs kerta kun Paavo Väyrynen tavoittelee presidenttiyttä. Aiemmilla kerroilla hän on ollut keskustan ehdokas. Vuoden 2012 vaaleissa Väyrynen sijoittui ensimmäisellä kierroksella kolmanneksi.

Väyrynen kertoi ensin tukevansa Sauli Niinistöä jatkokaudelle, sen jälkeen harkitsevansa itse ehdokkuutta ja nyt "antaneensa kannattajilleen suostumuksen ryhtyä keräämään kannattajakortteja valitsijayhdistyksen muodostamiseksi".

Väyrynen ei siis vielä ole ehdolla presidentiksi, vaan tarvitsee 20 000 kannattajakorttia ehdokkaaksi päästäkseen, sillä kansalaispuolueella ei eduskunnan ulkopuolisena puolueena ole mahdollisuutta asettaa presidenttiehdokasta.

– Ei presidentinvaaleja ilman Paavo Väyrystä, twiittasi keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska heti tiedon tultua julki.

Kansalaispuolueen tiedotteen mukaan Väyrynen on puolueen ehdokas seuraavaksi pääministeriksi, jos hän ei tule valituksi presidentiksi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.