Verkkouutiset

Tällaisia olivat Timo Soinin esittelemät twiitit todellisuudessa

Perussuomalaisjohtaja syytti puoluekokouspuheessaan toimittajia. Hänen esittelemänsä ikävät viestit eivät kuitenkaan olleet toimittajilta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Ja sitten media. Eihän mediasta ole viisasta mitään sanoa, mutta sanon nyt kuitenkin. Minä haluan parempaa toimitustyötä ja lieveilmiöiden karsimista. Minä haluan ammatillista ylpeyttä. Pistäkää poliitikot koville, mukaan lukien meidät perussuomalaiset, säälittämättä ja armotta. Me emme kaipaa erityiskohtelua. Samat säännöt kuin muille, se riittää meille, Timo Soini sanoi puheessaan perussuomalaisten puoluekokouksessa lauantaina.

Puheensa mediaosuuden lopulla Soini arvosteli tiedotusvälineitä siitä, että häntä oli tavoiteltu lomalta kommentoimaan kansanedustaja Olli Immosen (ps.) tapausta.

– Media, te tiedätte, että vastaan usein yhteydenottoihin ja otan yhteyttä. Kun en sitä tee, niin en tee, etenkään lomalla. Niin sanottu Immos-kohu sai aikaan epätervettä käytöstä, jota en hyväksy enkä toivo kenellekään. Haluan sanoa tämän. Osa toimittajista vaati Soinin kaivamista esiin muun muassa soittamalla vaimolle, menemällä Iivisniemeen, menemällä mökille.., Soini totesi.

– Kuulkaapas… (Soini heilutteli viiden paperiliuskan nippua). Nämä on aika vaarallisia nämä facebookit ja twitterit, kun te niitä luette, niin täällä on viisi sivua toimittajien twiittauksia, että missähän se Soini on. ”Soittakaa Tiinan puhelimeen”. Mitäs ihmettä tämä on. ”Myönnän, tyhmä kysymys”. ”Ministerin käsikirja: valtioneuvoston jäsenellä on kalenterivuosittain oikeus lomaan rinnastettavaan 30 päivään”. ”ABC:lta saa kaikkea, Timo Soinin kommentin, jos sattuu paikalle”. Oho!, Soini luki papereista.

– Ja yhdessä sitten luki näin, että ”ei olisi kuin auton vaiva mennä käymään siellä mökillä”. Ja kyllä tämä kuultiin. Nimittäin, kiihotus tuotti tulosta.

Soini kertoi i-kirjaimella alkavan ja päättyvän iltapäivälehden lähettäneen toimittajan loma-asunnolleen. Soini ei itse ollut siellä, mutta hänen perheensä vieraineen olivat. Hän sanoi toivovansa, ettei tämä toistu.

– Tällainen median käytös ei ole suomalainen tapa, Timo Soini sanoi.

– Tällainen epäeettinen journalismi ei saa levitä. Edellytän, että tämä ei jatku. En halua tässä puhua pelkästään itsestäni. Haluan, että tälle pistetään toppi.

Hän totesi lopuksi, että ”jos minä pistäisin nämä kaikki viisi nippua tuonne meidän nettiin, niin sittenpähän tietäisitte, miltä se tuntuu. Tuskinpa teen niin”.

Ei toimittaja, vaan konsultti

Timo Soinin kertomien sanavalintojen mukaiset keskustelut löytyvät Twitteristä hakutoiminnoilla. Ne osoittavat, että keskusteluissa oli kyse muusta kuin väitetystä ”kiihotuksesta”:

* ”Soittakaa Tiinan puhelimeen” oli Kyösti Hagertin twiitti Immos-kohun aikana. Kyösti Hagert on entinen politiikan toimittaja, joka nykyisin toimii konsulttina markkinointitoimistossa. Hagertin twiitti oli vastaus Helsingin Sanomain toimittajalle, joka ihmetteli ilmeisen retorisesti, miten Soinia voisi pakottaa vastaamaan. Ketju päättyi kahden kirjoittajan kehotuksiin olla häiritsemättä puolisoa.

* ”Ministerin käsikirja” ja ”myönnän, tyhmä kysymys” olivat Ylen toimittajan twiittejä. Toimittaja oli lukenut ministerin käsikirjan ja aprikoi, voiko poliitikko tai ministeri jättää kommentoinnin muille. Ylen toimittajallekin Hagert suositteli vaimon kännykkään soittamista.

* ”ABC:lta saa kaikkea” näyttää olleen MTV:n päätoimittajan sarkastinen twiitti sen jälkeen, kun Ilta-Sanomat lopulta oli saanut Timo Soinilta kommentin Immos-kohusta. Päätoimittajalta Hagert tivasi tämän jälkeen ”miksette menneet sinne” ja jatkoi, että ”ei olisi ollut kuin auton vaiva mennä käymään mökillä”. Päätoimittaja vastasi vain, että ”Soinia on kyllä yritetty kaikin tavoin tavoittaa”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)