Verkkouutiset

Poliisikansanedustaja: Säästöt tehtävä hallinnosta ja byrokratiasta

Kansanedustaja Kari Tolvanen (kok.) kiittää hallitusta turvallisuus- ja oikeusviranomaisten hädän ymmärtämisestä vaikeassa taloustilanteessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Hallituksen päätös perua poliisin toimintamenoihin kohdistuneet lisäsäästöt oli ehdottomasti oikea ratkaisu. Kansalaisten on voitava luottaa saavansa apua ja oikeutta hädän hetkellä. Ketjun on toimittava saumattomasti aina hätäpuhelusta vankeinhoitoon, Kari Tolvanen sanoo tiedotteessaan.

Eri viranomaisten toimintakyvystä on aiemmin päätettyjen säästöjen vuoksi esitetty kansalaisten ja viranomaistenkin taholta huolestuneita kommentteja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Julkisuudessa on ollut esimerkkejä, mitä poliisien ja syyttäjien vähäinen määrä on aiheuttanut. Pahimmillaan hälytystehtäviä ja rikosasioita on jäänyt hoitamatta sekä syytteitä nostamatta. Näin ei voi tapahtua oikeusvaltiossa, Tolvanen toteaa.

Hänen mielestään säästöjä on tehtävä hallintoa ja byrokratiaa vähentämällä.

– Esimerkiksi poliisin ylintä johtoa on kevennettävä, mutta kentällä työskenteleviä poliiseja ei saa enää vähentää. Myös tuomioistuinten hallinto on järjestettävä uudestaan, muutoksenhaku- ja kanteluprosesseja uudistettava, tietojärjestelmiä kehitettävä toimiviksi ja käyttäjäystävällisiksi, rikos- ja lupaprosesseja järkevöitettävä esimerkiksi rattijuopumuksissa ja ulkomaalaisten maastakarkoittamisissa, esittää Tolvanen.

Hänen mukaansa on mahdollisuuksia saada aikaan merkittäviä säästöjä operatiivista toimintaa vaarantamatta, jos löytyy rohkeutta ja ideointikykyä sekä tietysti tahtoa toteuttaa muutokset.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)