Verkkouutiset

Lenita Toivakka: Paikallisesta sopimisesta hyötyisivät kaikki

Työelämä on muuttunut. Yhä useampi työ ei ole sidottu aikaan tai paikkaan. Siksi tarvitaan joustavuutta, sanoo Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka (kok.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lenita Toivakka muistutti vappuna Mikkelissä, että suurin osa suomalaisista kannattaa paikallista sopimista eli sitä, että työpaikoilla voidaan yhdessä sopia työnteosta.

– On hankala ymmärtää, miksi asiaa vastustetaan aatteellisista lähtökohdista, kun hyötyjiä olisivat kaikki. Työnantaja ja työntekijä ovat samassa veneessä – yhden etu on myös toisen etu. Meidän on muututtava ajan mukana, eikä harata vastaan, hän sanoi.

Hän totesi myös, että työn vastaanottamisen pitää kaikissa tilanteissa olla kannattavaa.

– Sosiaaliturvaa on uudistettava ja verotusta kevennettävä siten, että tehty työ lisää käteen jäävien ansioiden määrää, Toivakka sanoi.

Hänen mukaansa tarvitsemme myös lisää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta työelämään.

– Naisella ja miehellä tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet työmarkkinoilla. Vanhemmuudesta koituvat kustannukset on tasattava työnantajien kesken ja vanhempainvapaajärjestelmää on uudistettava.

Lenita Toivakka totesi, että seuraavalla hallituksella on edessään suuria päätöksiä tarvittavista uudistuksista. Puolueilta vaaditaan nyt tosiasioiden tunnustamista ja yhteistä tilannekuvaa niin taloudesta kuin turvallisuudesta.

– Poukkoilevan politiikan on jäätävä taakse. On tärkeää, että nyt ajetaan isänmaan etua, ei omaa etua, ja tehdään työtä yhteisen hyvän eteen. Kokoomus on aina valmis kantamaan vastuuta ja tekemään töitä yhteistyössä Suomen menestyksen ja suomalaisten hyvinvoinnin turvaamiseksi, ministeri Toivakka sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)