Verkkouutiset

Kokoomuksen Mäkinen vaatii viikoittaisia valtioneuvostopäiviä

Kansanedustaja Tapani Mäkisen (kok.) mielestä hallituksen työskentelyyn on tehtävä jatkossa suuria muutoksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskushallintouudistusta pohtivan parlamentaarisen komitean puheenjohtajana toimineen Tapani Mäkisen mukaan puolueet ovat jo ehtineet omaksua komitean ehdottamana ns. strategisen hallitusohjelman. Hän muistuttaa perjantaisessa blogissaan, että myös komitean linjaamat muut muutokset olisi huomioitava.

Mäkisen mukaan strateginen ohjelma suurista poliittisista linjoista vaatii toimiakseen kaksi asiaa, eli yksityiskohtaisen toimenpideohjelman sekä hallituksen toimintatavan muutoksen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Jos vertauskohdaksi otettaisiin mikä tahansa pörssiyritys, ei nykyinen toimintatapa, jossa jokainen hallituksen jäsen saa omalla tontillaan tehdä mitä haluaa, menisi läpi. Tarvitaan kollegiaalista päätöksentekoa. Kaikkien hallituksen jäsenten on oltava vastuussa koko hallituksen toiminnasta. Tarvitaan yhteisiä valtioneuvostopäiviä joka viikolle, jolloin ministerien on oltava läsnä ja sitouduttava valtioneuvoston yhteiseen työskentelyyn, hän kirjoittaa.

Mäkinen vaatii myös ministeriöiden toimintatapoihin muutosta.

– Ministerien on myös oltava valmiita vastaamaan omasta ministeriöstään. Näin ollen ns. sirpaleministereistä on ajatuksena luovuttava. Hallituksen tehokkaan työskentelyn turvaamiseksi ja säästöpaineiden edessä ministerien määrää on myös vähennettävä nykyisestä, hän toteaa blogissaan.

Mäkinen toivoo myös ministeriöiden rakenteisiin joustavuutta.

– Ihan niin kuin hallituksen on sopeuduttava työskentelemään ajassa ja päivän politiikassa, on ministeriöitäkin voitava muuttaa, vaikkapa jopa sen mukaan, mikä kulloinkin hallitusohjelmassa katsotaan tarpeelliseksi. Ministeriöissä muhii laajasti tietoa ja se on saatava valjastettua entistä paremmin poikkihallinnolliseen käyttöön, hän kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)