Verkkouutiset

Timo Soini: Teollisuudelle on annettava sellaiset ehdot ja edut, että se pärjää

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vaatii Suomen kustannuskilpailukyvyn palauttamista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Suomen teollisuudelle on annettava sellaiset ehdot ja edut, että se pärjää, Soini totesi perussuomalaisten tiedotustilaisuudessa perjantaina.

Soinin mukaan kukaan ei koskaan kysy, kuka tienaa rahat ja maksaa yhteiskunnan kulut. Soini moitti ”vihersäännöstöjä”, kuten sähköveron korotuksia ja investointitukia, joilla ei hänen mukaansa ole saavutettu aiottuja tuloksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Suomalaiset johtajat haluavat kyllä pitää yritysten toiminnan Suomessa jos se vaan on kannattavaa, Soini sanoi.

– Voitto on päästettävä pannasta. Tuotto ja voitto ovat hyviä asioita. Millä muulla investoidaan kuin työn tuloksella, Soini kysyi.

Soinin mukaan Suomella ei ole nyt varaa esimerkiksi windfall-veroihin.

Ydinvoiman puolesta

– Ydinvoimaloiden kautta saadaan vähäpäästöinen Suomi, Soini linjasi.

Hän ei nähnyt mitään syytä sille, että poliittiset päätöksentekijät alkavat säädellä montako ydinvoimalaa Suomessa on, jos vaan muut ehdot täyttyvät.

Ydinvoimalalla on Soinin mukaan oltava pitävä rahoitussuunnitelma, eikä niille tule antaa julkista tukea. Lisäksi STUK:n vaatimukset on täytettävä.

– Miksi poliittisten päätöksentekijöiden on asetettava firmat vastakkain? Tulen äänestämään kaikkien tulevien ydinvoimaloiden puolesta ja kehotan puolueväkeä tekemään saman asian.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)