Verkkouutiset

Timo Soini tukipaketista: ”Huono päätös, mutta muuten punavihreät voisivat olla hallituksessa”

Perussuomalaiset kannatti suuressa valiokunnassa yksimielisesti Kreikan kolmatta tukipakettia, mutta puheenjohtaja pitää ratkaisua huonona.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kreikan tukeminen on minulle katkera pala. En usko tulipakettipolitiikkaan. Hyviä vaihtoehtoja ei ole, vain huonoja, perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini kirjoittaa plokissaan.

Soini kertoo vastustaneensa kaikkia tukipaketteja viisi vuotta oppositiossa, ja hävinneensä ne taistelut. Nyt Soini on hallituksessa ja on vienyt puolueensa Kreikan kolmannen tukipaketin taakse.

Soini selittää ratkaisuaan sillä, että äänestämällä hallituksen linjasta poiketen suuressa valiokunnassa, maassa olisi hallitukriisi.

– Tuloksena saattaisi hyvin olla punavihreiden pääsy hallitukseen- vaalien kautta tai ilman. Ei houkuttele. Sitäpaitsi se tukipaketti on läpi joka tapauksessa. Vihreät ja RKP tukivat sitä, Soini kirjoittaa.

Hän muistuttaa, että linjan olisi voinut haastaa viime viikon puoluekokouksessa asettumalla vastaehdokkaaksi perussuomalaisten puheenjohtajaksi, mutta haastajia ei löytynyt.

– Tukipakettipäätös on huono. En sitä selittele. En voi vaan sallia, että asia, jota emme yksin voi estää, vie meiltä vaikutusmahdollisuudet hallituksessa. Tämä linja on tuomiolla ensi vaaleissa, jotka ovat edessä 2019. Itse olen seuraavan kerran tuomiolla puoluekokouksessa 2017, Soini kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)