Verkkouutiset

Maatalousministeri: Afrikkalaisen sikaruton leviämiseen varauduttava järein keinoin

Maatalousministeri Kimmo Tiilikaisen mukaan uhka afrikkalaisen sikaruton leviämisestä Suomeen on kasvanut.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen (kes.) mukaan afrikkalaisen sikaruton mahdolliseen leviämiseen Suomen alueelle on pakko varautua järein keinoin.

– Viron tilanne ja afrikkalainen sikarutto villisioissa sekä Suomen villisikakannan kasvu ovat muuttaneet tilannetta oleellisesti. Afrikkalaista sikaruttoa ei ole koskaan todettu Suomessa, mutta uhka taudin leviämisestä Suomeen on kasvanut, totesi Tiilikainen puheessaan Pukkilassa Uudenmaan Erätulilla sunnuntaina.

Tämän vuoksi tullaan Tiilikaisen mukaan esittämään muun muassa villisian rauhoitusajan poistoa ja keinovalon sallimista ruokintapaikan yhteydessä metsästyksessä.

Afrikkalainen sikarutto on levinnyt Virossa: noin 500 villisikaa on saanut tartunnan ja lisäksi tautia on todettu 18 sikalassa. Myös Latviassa on todettu arviolta yli 600 villisikatartuntaa. Tauti leviää pääsääntöisesti sikojen välillä, mutta myös ihminen voi kuljettaa virusta paikasta toiseen esimerkiksi kengänpohjassaan tai metsästysvarusteiden mukana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)