Verkkouutiset

Palta: Telia-Soneran laiton ulosmarssi on ammattiliittojen keskinäistä sapelinkalistelua

Palvelualojen työnantajat Palta pitää Telia-Soneran perjantaiksi ilmoitettua ulosmarssia Ammattiliitto Pron laittomana painostustoimena, jolla Pro pyrkii saamaan valtaa Palvelualojen ammattiliitto PAM:lta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perjantain ulosmarssiin osallistuvat Pron mukaan kaikki Telia-Sonera Finlandin toimihenkilöt ja vuokratyöntekijät, tytäryhtiöiden Datainfon ja Sergelin toimihenkilöt sekä alihankintayritys Teleperformancen toimihenkilöt.

Paltan mielestä ulosmarssi on laiton. Järjestön mukaan kysymyksessä on Pron painostustoimi oman luottamusmiehen saamiseksi Teleperformanceen.

Palta kuitenkin huomauttaa, että yrityksessä ei sovelleta ICT-alan toimihenkilösopimusta, jossa Pro on osapuolena. Teleperformance Finlandissa sovelletaan normaalisitovaa työehtosopimusta, joka koskee puhelinpalveluja ja yhteyskeskuksen työtä. Sopimusosapuolina ovat Palta ja Palvelualojen ammattiliitto PAM.

– Ammattiliitto Pron vaatimukselle omasta luottamusmiehestä Teleperformancessa ei ole juridisia perusteita, koska Pro ei ole sopijaosapuoli yrityksessä. Kiista näyttää ammattiliittojen keskinäiseltä sapelinkalistelulta, jossa Pro pyrkii saamaan valtaa Palvelualojen ammattiliitto PAM:lta, sanoo Paltan työmarkkinapäällikkö Anu Sajavaara.

Lue myös:

Parituhatta marssi ulos Telia-Soneralta

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)