SDP:n Karin mielestä täydennyspoliisille on tarvetta

Yksi vaihtoehto turvallisuuden lisäämiseksi voisi olla täydennyspoliisien käyttäminen, ehdottaa SDP:n kansanedustaja Mika Kari.

  • LKS 20151114 - Kaksi poliisiautoa Helsinki-Vantaan lentokentällä lauantai-iltapäivällä 14. marraskuuta 2015. Suomenlahden merivartiosto kertoi twitterissä aiemmin päivällä, että Rajavartiolaitos tehostaa rajatarkastuksia Helsingin lentoasemalla ja satamissa. Syynä ovat Pariisin terrori-iskut. LEHTIKUVA Heikki Saukkomaa

    Täydennyspoliisijärjestelmä perustettiin yli 20 vuotta sitten.

    ()

Täydennyspoliisityöryhmä esitti vuosi sitten, että täydellistä hiljaiseloa viettäneet täydennyspoliisit pääsisivät tositoimiin. Raportissa esitettiin, että täydennyspoliiseja voitaisiin käyttää poikkeusolojen lisäksi myös normaalioloissa esimerkiksi järjestyksenvalvojina ja liikenteen ohjauksessa.

Mika Karin mukaan täydennyspoliiseille ei pitäisi myöntää poliisin valtuuksia, vaan tarkoituksena on poliisin toiminnan tukeminen.

– Täydennyspoliisien tehtävät tulisi osoittaa joka kerta erikseen poliisin toimesta. Täydennyspoliiseilla ei olisi yleistä toimivaltaa, vaan käyttö ja tehtävät perustuisivat aina poliisin tekemään arvioon, Kari toteaa.

Täydennyspoliisijärjestelmä perustettiin yli 20 vuotta sitten. Karin mukaan ensimmäinen askel olisi ylipäätänsä selvittää täydennyspoliiseiksi koulutettujen halukkuus ja valmiudet toimia tehtävissä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.