Verkkouutiset

SDP:n Karin mielestä täydennyspoliisille on tarvetta

Yksi vaihtoehto turvallisuuden lisäämiseksi voisi olla täydennyspoliisien käyttäminen, ehdottaa SDP:n kansanedustaja Mika Kari.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Täydennyspoliisityöryhmä esitti vuosi sitten, että täydellistä hiljaiseloa viettäneet täydennyspoliisit pääsisivät tositoimiin. Raportissa esitettiin, että täydennyspoliiseja voitaisiin käyttää poikkeusolojen lisäksi myös normaalioloissa esimerkiksi järjestyksenvalvojina ja liikenteen ohjauksessa.

Mika Karin mukaan täydennyspoliiseille ei pitäisi myöntää poliisin valtuuksia, vaan tarkoituksena on poliisin toiminnan tukeminen.

– Täydennyspoliisien tehtävät tulisi osoittaa joka kerta erikseen poliisin toimesta. Täydennyspoliiseilla ei olisi yleistä toimivaltaa, vaan käyttö ja tehtävät perustuisivat aina poliisin tekemään arvioon, Kari toteaa.

Täydennyspoliisijärjestelmä perustettiin yli 20 vuotta sitten. Karin mukaan ensimmäinen askel olisi ylipäätänsä selvittää täydennyspoliiseiksi koulutettujen halukkuus ja valmiudet toimia tehtävissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)