Verkkouutiset

Pääministerin odottama talouspolitiikan asiantuntija-arvio valmistui

Pääministeri Jyrki Kataisen odottaman talouspolitiikan asiantuntijaryhmän työ on valmistunut.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Talousneuvosto pyysi joulukuussa pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) esityksestä eturivin ekonomisteilta näkemyksiä kehysriihen päätöksenteon tueksi. Näkemystä pyydettiin erityisesti finanssipolitiikan mitoittamisesta ja ajoittamisesta.

Valtiosihteeri Matti Hetemäen johdolla laadittu asiantuntijaryhmän arvio julkistetaan tämän viikon torstaina 13. helmikuuta klo 11.

Katainen ei ole halunnut ottaa selvää kantaa valtiontalouden sopeutustoimien suuruuteen, ajoittamiseen eikä veronkorotusten ja menoleikkausten suhteeseen ennen ekonomistien näkemysten kuulemista.

Asiantuntijaryhmän jäsenet ovat VTT Jukka Pekkarinen (valtiovarainministeriö), VTT Pasi Holm (Pellervon taloustutkimus), VTT Seija Ilmakunnas (Palkansaajien tutkimuslaitos), VTT Juhana Vartiainen (Valtion taloudellinen tutkimuskeskus) ja VTT Vesa Vihriälä (Elinkeinoelämän tutkimuslaitos) sekä ryhmän ulkopuolisena asiantuntijana toiminut VTT Lauri Kajanoja Suomen Pankista.

Talousneuvosto keskustelee asiantuntijaryhmän työn tuloksista kokouksessaan 25. helmikuuta. Talousneuvosto on pääministerin johdolla toimiva hallituksen, keskeisten etujärjestöjen ja Suomen Pankin yhteistyöelin.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) kuuli omaa talousasiantuntijaryhmäänsä toissa viikon torstaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)