Kokoomuksen Suutari kansallispuistoratkaisusta: Työvoitto

Kansanedustaja Eero Suutari (kok.) on tyytyväinen ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk.) ratkaisuun esittää itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 kansallispuistoa Suomussalmen Hossaan.

  • LKS 20160114 Suomussalmen Hossa - Itsenäisyyden juhlavuoden kansallispuisto perustetaan Suomussalmen Hossan ja Kuusamon Julma-Ölkyn alueelle. HANDOUT LEHTIKUVA Sirke Seppänen Metsähallitus

    Maisemaa Hossasta.

    ()

– On tärkeää, että itsenäisyyden juhlavuoden ratkaisuissa huomioidaan Suomea kokonaisuutena, Eero Suutari sanoo tiedotteessaan.

Suutarin mukaan valmistelussa huomioitiin luonnonsuojelutavoitteiden ohella aivan oikeat asiat.

– Hossan alue on yhtenäinen, sillä on asukkaiden tuki ja hyvät mahdollisuudet edistää virkistyskäyttöä ja siihen liittyvää liiketoimintaa alueella. Suutari kiittää ministeriä ja ympäristövaliokunnan jäseniä tehdystä työstä. Hossan valintaan pitää olla tyytyväinen, se on todellinen työvoitto, hän kiittelee.

Kokoomuksen kansanedustaja Kai Mykkänen puolestaan iloitsee Porkkalaan perustettavasta luonnonsuojelualueesta.

– Päätös varmistaa Porkkalan arvokkaiden osien suojelun ja avaa latua alueen kehittämiselle upeana kansallisena retkeilykohteena. Nuuksio ja Sipoonkorpi ovat todistaneet luontoretkeilyn suosion, mutta Helsingin kupeesta on mantereen puolella puuttunut jylhä merellinen luontokohde, hän sanoo.

Kansallispuistohankkeelle varatusta määrärahasta vajaa 500 000 euroa suunnataan Porkkalan opasteiden ja retkeilijäpalveluiden parantamiseen sekä Porkkalan lisäsuojelun tarpeiden selvittämiseen.

– Reitti kansallispuistoksi on usein kulkenut luonnonsuojelualueen kautta ja siihen se voi johtaa Porkkalassakin. Kansallispuisto kuitenkin edellyttää yhtenäisempää aluetta. Tulevaisuudessa se voisi syntyä esimerkiksi vapaaehtoisilla maanvaihdoilla Porkkalan niemenkärjessä ja irrallisten maa-alueiden jättämisellä pois, Mykkänen arvioi.

Lue myös: Suomussalmen Hossasta tulossa kansallispuisto

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.