Verkkouutiset

Kokoomuksen Suutari kansallispuistoratkaisusta: Työvoitto

Kansanedustaja Eero Suutari (kok.) on tyytyväinen ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk.) ratkaisuun esittää itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 kansallispuistoa Suomussalmen Hossaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– On tärkeää, että itsenäisyyden juhlavuoden ratkaisuissa huomioidaan Suomea kokonaisuutena, Eero Suutari sanoo tiedotteessaan.

Suutarin mukaan valmistelussa huomioitiin luonnonsuojelutavoitteiden ohella aivan oikeat asiat.

– Hossan alue on yhtenäinen, sillä on asukkaiden tuki ja hyvät mahdollisuudet edistää virkistyskäyttöä ja siihen liittyvää liiketoimintaa alueella. Suutari kiittää ministeriä ja ympäristövaliokunnan jäseniä tehdystä työstä. Hossan valintaan pitää olla tyytyväinen, se on todellinen työvoitto, hän kiittelee.

Kokoomuksen kansanedustaja Kai Mykkänen puolestaan iloitsee Porkkalaan perustettavasta luonnonsuojelualueesta.

– Päätös varmistaa Porkkalan arvokkaiden osien suojelun ja avaa latua alueen kehittämiselle upeana kansallisena retkeilykohteena. Nuuksio ja Sipoonkorpi ovat todistaneet luontoretkeilyn suosion, mutta Helsingin kupeesta on mantereen puolella puuttunut jylhä merellinen luontokohde, hän sanoo.

Kansallispuistohankkeelle varatusta määrärahasta vajaa 500 000 euroa suunnataan Porkkalan opasteiden ja retkeilijäpalveluiden parantamiseen sekä Porkkalan lisäsuojelun tarpeiden selvittämiseen.

– Reitti kansallispuistoksi on usein kulkenut luonnonsuojelualueen kautta ja siihen se voi johtaa Porkkalassakin. Kansallispuisto kuitenkin edellyttää yhtenäisempää aluetta. Tulevaisuudessa se voisi syntyä esimerkiksi vapaaehtoisilla maanvaihdoilla Porkkalan niemenkärjessä ja irrallisten maa-alueiden jättämisellä pois, Mykkänen arvioi.

Lue myös: Suomussalmen Hossasta tulossa kansallispuisto

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)