Kokoomuksen Koski demareille puhemiesvaalista: "arvottoman räyhäämispolitiikan performanssi"

Kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koski pitää SDP:n eduskuntaryhmän päätöstä äänestää puhemiesvaalissa tyhjää lapsellisena.

  • LKS 20150423  Susanna Koski saapui kokoomuksen  eduskuntaryhmän kokoukseen 23. huhtikuuta 2015. LEHTIKUVA Heikki Saukkomaa

    Kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koski.

    ()

– Olisin odottanut demareiden ryhmäpuheenjohtaja (Antti) Lindtmanilta aikuismaisempaa linjavetoa puhemiesvaalin suhteen. Vakiintuneen käytännön mukaan puhemiehistössä istuvat kolmen suurimman puolueen edustajat. Tämä käytiin jo viime keväänä läpi, Susanna Koski sanoo.

– Demarit tekevät arvokkaasta puhemiehistön valinnasta arvottoman räyhäämispolitiikkansa performanssin. Puhemiehistön tehtävät eivät ole luonteeltaan poliittisia, eivätkä siten ole riippuvaisia hallitus tai oppositioasemasta. Puhemiesneuvosto on puolestaan se toimielin, joka antaa ohjeita eduskunnan työskentelyyn. Siellä demareilla on edustus, Koski jatkaa.

Hän muistuttaa, että "vasta tänään aamupäivällä Lindtman rehvasteli tiedotteessaan, että SDP:n vastuullinen ja rakentava oppositiopolitiikka tuottaa tulosta".

– Jos tällainen puhemiesvaalissa nähty sirkus on vastuullista ja rakentavaa oppositiopolitiikkaa, enpä haluaisi nähdä sitä päivää, kun SDP tosissaan lyö hommat läskiksi, Koski piikittää.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.