Yrittäjänaiset kannattavat Viron veromallia ja nollasopimuksia

Suomen Yrittäjänaisten mielestä nyt olisi aika tasata vauvalaskua sekä edistää Viron veromallia ja paikallista sopimista.

  • LKS 20141201 // LKS 20140902 View to the Estonian capital Tallinn on Tuesday, 2nd September, 2014. U.S. President Barack Obama arrives Tallinn on Wednesday. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

    Yrittäjänaisten liitto muistuttaa, että Virossa yrityksen voittoa ei veroteta, jos se jätetään yritykseen. Kuva Tallinnasta.

    ()

Suomen Yrittäjänaisten puheenjohtaja Marju Silander arvioi hallituksen teettämien tutkimusten vahvistavan sen, että Viron veromalli toimii myös Suomessa.

– Virossa yrityksen voittoa ei veroteta silloin, kun se jätetään yritykseen. Verojen maksun myöhentäminen ja firman voittojen käyttäminen yrityksen kehittämiseen toimii siis naapurissa. OECD-maiden verovertailussa Viron verojärjestelmä on noteerattu kilpailukyisimmäksi, sillä se kannustaa yrityksiä investointeihin ja kasvuun ja luo työpaikkoja, Silander kertoo järjestön tiedotteessa.

Hän pitää Suomen kilpailukyvyn kannalta tärkeänä myös työpaikkasopimisen linjausten etenemistä. Kaikilla työpaikoilla olisi hänen mielestään voitava sopia työehtosopimuksista poikkeavista järjestelyistä yhdessä henkilöstön ja työnantajien kesken.

Nollasopimuksille Suomen Yrittäjänaisten liitto näyttää myös vihreää valoa, sillä yritykset tarjoavat kyllä työtä silloin, kun sitä on. Osa-aikatyöhön ei liiton toimitusjohtaja Seija Estlanderin mukaan tarvita 18 viikkotyötunnin vähimmäisrajaa.

Estlander ja Siljander pitävät Juha Sipilän (kesk.) hallituksen päätöstä maksaa äidin työnantajalle kertakorvauksena 2 500 euroa vanhemmuudenkuluja tärkeänä talouspoliittisena linjauksena.

– Vauvalaskun tasaaminen on siirto oikeaan suuntaan, sillä se pistää vauhtia naisten yritysten kasvuun, kansainvälistymiseen ja työllistämiseen. Lisäksi se edistää nuorten naisten työllistymistä pysyviin työpaikkoihin pätkätöiden sijaan, Estlander arvioi järjestön tiedotteessa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.