Verkkouutiset

Pääministeri Stubb vetoaa tasa-arvoisen avioliittolain puolesta maakuntalehdissä

Pääministeri Alexander Stubb rinnastaa tasa-arvoisen avioliittolain naisen äänioikeuteen ja homouden poistamiseen rikoslaista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) vetoaa tänään maakuntalehdissä julkaistussa kirjoituksessa tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Eduskunta äänestää tasa-arvoisesta avioliittolaista huomenna perjantaina.

Pääministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja kertoo vetoomuksessaan, että ihmisoikeudet, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus lain edessä ovat hänestä hyviä syitä kannattaa kansalaisaloitteen hyväksymistä.

– Toivon, että tasa-arvoinen avioliittolaki menee läpi. Myös Kokoomus puolueena kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia puoluekokouspäätöksellä, Stubb kirjoittaa.

Hän kertoo haluansa avata ajatteluani niille, jotka vielä miettivät kantaansa.

– Minusta meidän on määrätietoisesti pyrittävä kohti sellaista yhteiskuntaa, jossa syrjinnälle ei ole sijaa, ihmisoikeuksia kunnioitetaan ja jossa kaksi aikuista ihmistä voi osoittaa rakkautta menemällä naimisiin seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

Stubb muistuttaa, ettei päätöksellä tasa-arvoisesta avioliittolaista ole suoranaisesti tekemistä kirkon kanssa, vaan kyse on siviilivihkimisestä. Jatkossakin kirkko päättää itse, kenet ja millä ehdoin vihkii.

Stubb rinnastaa tasa-arvoisen avioliittolain naisten äänioikeuteen, homouden poistamiseen rikoslaista ja oikeuteen valita sukunimi, jotka herättivät aikanaan paljon keskustelua ja vastustustakin.

– Askeleet kohti yhdenvertaisuutta ovat olleet joskus vaikeita, usein hitaitakin, mutta vääjäämättömiä.

Stubb huomauttaa, että reilusti yli puolet suomalaisista kannattaa tasa-arvioista avioliittolakia. Hän kertoo, että kansanedustajat ovat saaneet paljon viestejä tasa-arvoisesta avioliittolaista. Niissä monissa on nostettu esiin lapsen etu.

– Parempaa vastausta tähän ei minusta ole kuin rakastava huoltaja tai rakastavat vanhemmat, jotka tarjoavat lapselle turvallisen kodin – olipa kyse sitten kahden samaa tai eri sukupuolta olevan vanhemman liitosta.

Stubb toivoo, että keskustelu asiasta on kunnioittavaa ja arvokasta.

– Toivon kunnioitusta kaikille näkemyksille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)