Verkkouutiset

Stubb paljastaa: He kaksi ovat vahvat naiset takanani

"Olisin toivonut, että Tujunen olisi jatkanut."
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb (kok.) sanoo, että hänen poliittiseen uraansa on vaikuttanut merkittävästi kaksi naista: Kirsi Piha ja Taru Tujunen.

Piha on entinen kansanedustaja, josta Stubb käyttää nimitystä ”luottopelaaja”. Stubbin mukaan hänen onnistunut kampanjansa vuoden 2004 EU-vaaleissa on pitkälti Pihan ansiota.

Tujunen on puolestaan kokoomuksen puoluesihteeri vielä kuukauden ajan, ja Stubb kehuu tätä vuolaasti.

– En ole tehnyt yhtään suurta poliittista päätöstä konsultoimatta Tujusta. (Tämän vuoden) EU-vaaliehdokkuus oli pitkälti Tarun idea, Stubb sanoo.

Tujunen kertoi perjantaina Kauppalehdessä, että hän siirtyy viestintätoimiston Ellun Kanojen toimitusjohtajaksi. Yhtiön toimitusjohtaja on tällä hetkellä juuri Kirsi Piha.

Tujunen aloitti puoluesihteerinä vuonna 2006 ja edellinen puheenjohtaja Jyrki Katainen omassa tehtävässään 2004. Katainen luopui puheenjohtajan paikalta tämän vuoden kesäkuussa. Tujunen sanoo, että Kataisen lähtö vaikutti hänen omaankin päätökseensä.

Stubbin mukaan Tujunen päätti itse lähteä.

– Tujunen oli miettinyt kauan, jatkaako hän vielä seuraavien vaalien yli. — Olisin toivonut, että hän olisi vielä jatkanut.

Kokoomuksen puoluevaltuusto valitsee uuden puoluesihteerin lokakuun alussa, mutta perinteisesti puoluejohtaja on ohjannut valintaa. Stubb ei paljasta suosikkiaan.

– Voisin tältä istumalta ladata pöytään tusinan verran hyvin puoluesihteereitä, mutta en lataa. Kuten (SDP:n puheenjohtaja) Antti Rinne sanoisi: porukka päättää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)