Verkkouutiset

STTK vaatii jäitä hattuun keskustelussa työajan pidentämisestä

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola (sd.) toppuuttelee keskustelua työaikojen pidentämisestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Niin kauan kuin muistan, on väitetty, että Suomea uhkaa työvoimapula. Sitä ei ole edes näköpiirissä, mutta sen sijaan meillä on jo nyt pula työstä ja työpaikoista eikä muutosta ole näkyvissä. Työajan pidentäminen merkitsisi palkkojen leikkaamista ja lisäisi välitöntä työttömyyttä, Antti Palola toteaa tiedotteessaan.

STTK korostaa, että yhteiskuntasopimuksen on oltava tasapainoinen ja kohtuullinen ratkaisu, jossa myös työnantajien on kannettava oma osansa vastuusta.

Palolan mukaan tulevaisuuden työ silppuuntuu erilaisiksi pätkiksi ja toimeentulo muodostuu monella ihmisellä useasta erilaisesta työpalasta.

– Automaatio, digitalisaatio ja robotit edistävät luovaa tuhoa, jossa työpaikkoja katoaa enemmän kuin uusia syntyy. Toistaiseksi voimassaoleva, kokoaikainen työ muodostuu yhä harvemman herkuksi. Tähän kuvaan ei sovi ajatus työaikojen pidentämisestä. hän sanoo.

Työajan pidentämisen sijaan Palola ehdottaa työn jakamista nykyistä tasaisemmin. Myös olemassa olevia, monipuolisia työaikamalleja, työaikapankkia ja etätyömahdollisuutta on osattava hyödyntää paremmin.

– Palkansaajien on nykyistä enemmän voitava vaikuttaa omiin työaikoihinsa. Se edistää työhyvinvointia, tuottavuutta sekä työn ja yksityiselämän yhteensovittamista. Työ ei enää tapahdu automaattisesti tehtaassa tai toimistossa maanantaista perjantaihin kello 7–16 välisenä aikana. Työaikoja voidaan tasapainoisesti joustavoittaa jo nyt olemassa olevien sopimusten puitteissa, Palola huomauttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)