Verkkouutiset

STTK:n Palola Microsoftin irtisanomisista: Irtisanomisen kynnystä pitää nostaa

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola (sd.) on hyvin pettynyt ja pahoillaan Microsoftin ratkaisusta, joka johtaa jätti-irtisanomisiin Suomessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Matkapuhelinalan murros koettelee Suomea edelleen kovalla kädellä. Microsoftin on tässä tilanteessa kannettava yhteiskuntavastuunsa ja otettava vastuu irtisanottujen uudelleen työllistymisen tukemisesta. Julkisen vallan on varmistettava riittävä rahoitus erilaisiin uudelleen työllistymistä tukeviin palveluihin, kuten koulutukseen, Antti Palola vaatii tiedotteessaan.

Hänen mielestään Suomessa tuotannollisilla ja taloudellisilla syillä irtisanominen on kansainvälisesti vertaillen helppoa ja halpaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Tällaisina päivinä ei voi välttyä ajattelemasta, että irtisanomisen kynnystä pitää nostaa ja työnantajien vastuuta lisätä, Palola sanoo.

STTK:n puheenjohtaja korostaa kilpailukykysopimuksen tärkeyttä.

– Sen myötä työnantajien vastuu tuotannollisista tai taloudellisista syistä irtisanottujen muutosturvasta kasvaa koulutuskorvauksen muodossa.

Microsoftin työntekijöille tämä on musta keskiviikko. On kuitenkin katsottava eteenpäin ja etsittävä keinot synnyttää uutta työtä vanhan tilalle.

– Muutoksessa on suojeltava yritysten sijaan ihmisiä turvaverkoilla, jotka auttavat siirtymään työstä työhön, Palola painottaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)