Verkkouutiset

Timo Soini Ylellä: Voi tulla mieleen muutakin kuin Sipilän persoona

Perussuomalaisten puheenjohtajan mukaan keskusta on hyötynyt kahden rattaan politiikastaan, mutta gallupit eivät välttämättä anna todellista kuvaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Soini ei luota viimeisimpiin Ylen galluplaskelmiin puolueiden paikkamääristä vaaleissa. Soinin mukaan gallupit ovat gallupeja. Hän arvioi Ylen ykkösaamussa tilanteen olevan aivan toisennäköinen, jos virhettä on perussuomalaisten osalta saman verran kuin vuoden 2011 eduskuntavaaleissa.

– Paikat ratkaisee. Voi käydä jopa niin, että joku saa puoli prosenttia enemmän mutta vähemmän paikkoja, Soini arvioi.

Viimeisten paikkojen marginaalit voivat hänen mukaansa olla kymmenissä tai sadoissa äänissä. Myös kansalaisille voi Soinin mukaan tulla mieleen muutakin, kuin Juha Sipilän (kesk.) miellyttävä persoona, esimerkiksi hänen taustallaan toimivat vanhat keskustapoliitikot.

Puhelimitse haastattelua kommentoinut keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen paheksui lähetyksessä arvostettujen edustajien nimeämistä vahakabinetiksi. Hänen mukaansa perussuomalaiset ja keskusta jakavat kuitenkin saman talouden tilannekuvan. Yhteiseen hallitukseen hän ei ottanut kantaa.

– Kyllä varmasti erojakin löytyy.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)