Verkkouutiset

Soini: Presidentti on Suomelle hyvä resurssi

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin mukaan Suomelle on selvää hyötyä siitä, että emme ole yksinomaan hallituksen varassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Tasavallan presidentti Sauli Niinistön tapaamiset Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja Ukrainan presidentin Petro Porosenkon kanssa ovat olleet hyödyllisiä. Tämä kriisi osoittaa selvästi, että presidentti on Suomelle hyvä resurssi, Timo Soini sanoo.

Soinin mukaan Suomen kansainvälinen asema on vakaa ja uskottavuus hyvä. Hänen mukaansa Suomelle on selvää hyötyä siitä, että emme ole yksinomaan hallituksen varassa.

– Tätä pitää varjella ja toiminnalla lujittaa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön toiminta ja aloitteellisuus ansaitsee tuen ja kiitoksen, Soini kiittää.

– Epävarmassa ja levottomassa maailmassa on Suomella mahdollisuus toimia moneen suuntaan. Tätä liikkumavaraa kannattaa varjella, eikä jäykistyä pelkästään EU-kuoren sisään. Pienenä ja luotettavaksi koettuna maana meillä on oma osamme kansainvälisessä työnjaossa. Suomen ulkopolitiikan ei pidä olla joko/tai -politiikkaa vaan sekä/että -politiikkaa, Soini jatkaa.

Soini toivoo, että aselepo saadaan aikaan ja verenvuodatus tyrehtymään.

– Ukrainan kriisi ei hetkessä ratkea, jällenrakennuksesta tulee pitkäaikainen prosessi. Luottamuksen rakentamiseen menee aikaa. Venäjän ja Euroopan Unionin välit ovat huonot, niiden parantaminen on avainasemassa maanosamme menestymiselle. Suomi tarvitsee hyvät, omat, suhteet molempiin suuntiin, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)