Verkkouutiset

Timo Soini: Mediassa vaahdotaan kristillisestä seksuaalietiikasta

Katolinen Timo Soini kertoo saavansa paljon palautetta luterilaisen kirkon arkkipiispan lausunnosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoo, että hän on saanut kesälomansa aikana paljon palautetta luterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkisen lausunnosta. Mäkinen pahoitteli homoseksuaalien kohtelua heinäkuun puolivälissä SuomiAreena-tapahtumassa Porissa.

– Kun ajattelen kaikkea ulkopuolelle työntämistä ja kohtelua, johon olemme vuosikymmenien mittaan kirkkona ja yhteiskuntana syyllistyneet seksuaalivähemmistöjä kohtaan, ja miten edelleen niin tapahtuu, minusta tässä on anteeksipyynnön paikka. Selittelemättä ja kiertelemättä, Mäkinen totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Katolisena Timo Soini vastustaa esimerkiksi homoseksuaalien avio-oikeutta. Mäkinen ei ottanut kantaa avio-oikeuteen.

– En ole luterilainen. Silti minulta kysytään arkkipiispa Mäkisen lausunnoista. Minun on viisasta antaa luterilaisen kirkon jatkaa valitsemallaan tiellä. Minun tieni on toinen. On ollut jo pitkään, Soini kirjoitti torstaina blogissaan.

Hän ihmettelee, miksei mediassa vaadita monen muun kristillisen opinkohdan päivittämistä.

– Mediassa vaahdotaan kristillisestä seksuaalietiikasta, vanhanaikaisena. Tuo vanhanaikaisuus ei tietenkään koske muun muassa seuraavia eettisiä asioita: Käännä toinenkin poski, annetaan anteeksi kehitysmaiden velat, autetaan ja huolehditaan köyhistä, vastustetaan kuolemanrangaistusta, rakastetaan lähimmäistä jne. Ne eivät päivitystä kaipaa, Soini ironisoi.

Soini myös kummastelee, miksi ”pyhävapaat kelpaavat kaikille. Silloin ei omatunto ole esteenä”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)