Verkkouutiset

Juha Sipilä SK:lle: ”En tunne Olli Rehnin ja Paavo Väyrysen EU-linjojen eroa”

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sanoo, ettei tiedä, mitä eroa eurokriittiseksi tiedetyn Paavo Väyrysen ja euromyönteisenä tunnetun Olli Rehnin EU-linjoilla on.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Juha Sipilältä kysyttiin hiljattain Suomen Kuvalehden haastattelussa kumman keskustalaispoliitikon EU-linja vastaa enemmän hänen omaansa, Olli Rehnin vai Paavo Väyrysen.

”En tunne niiden eroja. Molemmat allekirjoittivat viime eurovaaleissa keskustan ohjelmapaperin eli molemmat hyväksyivät keskustan linjan”, Sipilä vastasi.

Paavo Väyrynen tunnetaan eurokriittisestä linjastaan. Hän toteaa 2014 eurovaalikampanjasivuillaan muun muassa seuraavaa:

Mielestäni valtaa tulee hajauttaa takaisin jäsenvaltioille ja estää unionin yksityiskohtainen puuttuminen jäsenmaiden kansalaisten elämään ja yritysten toimintaan. Kannatan Britannian pääministerin David Cameronin ehdotusta perussopimuksen uudistamisesta.

EU:n taloudesta Väyrynen taas sanoo näin:

Euroalueen valuvika on korjattava. Mukaan tuli liian erilaisia kansantalouksia. Ellei mitään tehdä, euroalueella koetaan uusia ja entistä pahempia talouskriisejä, jotka johtavat lisääntyvään yhteisvastuuseen ja velkaunioniin. Kriisien perusteella euroalueesta ja koko unionista pyritään luomaan tiivis talousliitto ja liittovaltio. Yhtenäisvaluutassa on mukana liian erilaisia kansantalouksia. On pyrittävä siihen, että reuna-alueiden maat – eteläiset jäsenmaat ja Suomi – ottavat euron rinnalla käyttöön kansallisen valuutan. Tätä kautta saadaan tarvittavaa joustavuutta.

Rehnin ja Väyrysen EU-linjoja kuvaillaan usein keskustapuolueen ääripäinä.

Olli Rehn on tehnyt pitkän uran EU-viroissa. Hän on muun muassa toiminut EU:n laajentumis- ja talouskomissaarina. Rehn tunnetaan EU:n laajentumisen ja nykyisen talouspolitiikan puolustajana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)