Verkkouutiset

Pääministeri HS:lle perussuomalaisten lyttäämistä liikennehankkeista: Sovittu kehysriihessä

Helsingin Sanomien mukaan pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus on sopinut väyläinfrastruktuurin yhtiöittämisen selvittämisestä kehysriihessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

HS:n haltuunsa saaman kehysriihen pöytäkirjaotteen tarkka kirjaus on seuraava: ”Päätetään, että liikenne- ja viestintäministerin johdolla valmistellaan esitys liikenneverkon kehittämiseksi liiketaloudellisesti. Esitys tulee laatia siten, että tarvittavat päätökset voidaan tehdä toiminnan käynnistämiseksi vuoden 2018 alussa.”

Perussuomalaiset torjuivat sekä taksiliikennettä että väyläinfrastruktuurin yhtiöittämistä koskevat uudistukset maanantaina sen jälkeen, kun liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) oli ne esitellyt.

Juha Sipilän mukaan väyläinfrastruktuuriasiassa ei kuitenkaan ole mitään epäselvää.

– Kehysriihessä päätettiin yhdessä pari viikkoa sitten, että mennään seuraavaan vaiheeseen ja jatketaan asioiden selvittelyä. Kyse ei missään tapauksessa ole hallituksen päätöksistä, hän sanoo lehdelle.

Taksiliikenteen vapauttamisesta on sovittu niin, että asia voi lähteä lausuntokierrokselle Bernerin esityksenä, mutta vapauttamisesta ei ole hallituksessa yhteisesti sovittu.

Sipilän mukaan lausuntokierroksen aikana on hyvä käydä laaja kansalaiskeskustelu, ja sen jälkeen hallitus tekee päätöksiä.

– Ei tässä ole nyt mitään ihmeellistä ja dramaattista, eikä asiassa ole riitaa. Perussuomalaiset on nostanut esiin ongelmia, emmekä ole vielä päättäneet, miten liikennekaariuudistuksessa toimitaan. Mahdollisuuksia on useita, pääministeri sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)